Anchete

Sefii de la BCU au realizat venituri mari in 2014

Scris de 225

Declaratiile de avere ale membrilor conducerii Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) “”Lucian Blaga” reflecta salarii uriase obtinute mai ales prin cumulare cu activitatea didactica in cadrul Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca. Ca urmare, s-au deschis multe depozite bancare. 

Directorul general Doru Radosav a obtinut in 2014 un venit de 111.995 pentru activitatea din cadrul UBB, la care s-au adaugat inca 51.008 de la BCU. In total, 13.583 de lei pe luna. Si sotia sa este angajata la universitate, pentru un salariu anual de 34.392 lei. Familia detine un teren in Cluj, o casa pentru care nu s-a precizat localitatea in care se afla, plus inca una, de vacanta, in judetul Timis, precum si un automobil Mitsubishi din 2008 si un depozit bancar de 8.000 de euro. 

Poraczky Rozalia, director adjunct al bibliotecii a mostenit in 2014 un apartament de 49 de metri patrati intr-o localitate cu nume acoperit in declaratia de avere. Familia sa mai detine inca unul, de 76 metri patrati, cumparat in 1991 si un Logan din 2006. Tot anul trecut, directorul adjunct a deschis un credit de 24.000 de lei. Singurul venit pe care l-a notat in declaratia de avere a fost cel de 15.600 de lei obtinut ca pensie. 

Olimpia Curta, de asemenea director general adjunct in cadrul institutiei a castigat anul trecut 49.805 lei de la BCU Cluj si 5.435 lei de la UBB. In total, 4.603 lei lunar. Familia sa detine un apartament in Cluj-Napoca, achizitionat in 1991 si un automobil Renault Symbol din 2006.

De asemenea, Mariana Aldea, director economic al BCU si-a deschis in 2014 doua depozite bancare, unul de 10.000 de lei si celalat de 13.982 lei, acestea adaugandu-se celollate doua deja detinute, fiecare in jur de 10.000 de lei. Salariul sau de la biblioteca a fost de 50.313 lei, deci 4.192 de lei lunar. Familia sa mai detine un teren si o casa in localitati ascunse in declaratia de avere, o casa de vacanta in Baisoara si un autoturism Hyundai din 2012.

Adriana Monica Bondor, sef serviciu in cadrul institutiei si-a deschis anul acesta un depozit bancar de 20.000 de lei si unul de 24.500. Salariul sau anual a fost de 30.133 lei, adica 2.511 lei lunar. Familia detine un apartament si un Opel Corsa din 2007.

Foto: bcucluj.ro, ziuadecluj.realitatea.netULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  „Eu nu vreau USL”, afirmă Marcel Ciolacu: „USL s-a făcut împotriva cuiva. Domnul Băsescu și-a câștigat calitatea de dușman. Eu nu am dușmani, am adversari politici”
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Dragoș Damian taie avântul politicienilor: ”Muncitorilor din fabrici, șantiere și agricultură le datorăm revizuirea în sus a perspectivei de țară”
 • Acum 10 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 14 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 14 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 1 day Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 2 days Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE