Din oras

Autobuzele mov ale CTP, motiv de cearta intre clujeni

Mai multi locuitori ai zonei metropolitatne i-au cerut socoteala primarului Emil Boc de ce noile autobuze achizitionate de catre Compania de Transport Public sunt folosite doar pe raza municipului Cluj-Napoca. Cetatenii din comuna Floresti in special doresc sa le fie inlocuite actualele masini care deservesc transportul in comun cu autobuze noi, dotate cu aer conditionat. 

Un clujean i s-a adresat primarului Emil Boc intrebandu-l de ce autobuzele mov nu circula si in zona metropolitana. Clujeanul considera ca este lipsa de respect fata de cetatenii care locuiesc in localitatile limitrofe faptul ca doar in municipiul Cluj-Napoca sunt folosite noile achizitii ale CTP.

“Cand ati achizitionat cele 40 de autobuze noi ati spus ca „din respect pentru clujeni” si pentru ca acestea au fost achizitionate din „banii lor”, acestea vor circula doar in Cluj-Napoca. Acum ca ati achizitionat 10 autobuze noi, din fonduri proprii, la care au contribuit si cei din zona metropolitana, de ce aceste autobuze noi circula doar in Cluj-Napoca? Unde e respectul nostru domnule primar, al celor din zona metropolitana? Sau noi, din cauza ca nu votam, si doar platim abonamente, nu avem nevoie de respect?”, a sesizat Andrei Marc pe domuleprimar.ro 

Directorul Companiei de Transport Public, Liviu Neag a tinut sa il contrazica pe clujeanul revoltat, afirmand ca deja pe unele trasee din zona metropolitana au fost introduse autobuzele mov.

“Pe comuna Baciu am introdus de multa vreme autobuze noi. Comuna Feleacu este deservita de autocar nou cu aer conditionat. In viitorul apropiat vom introduce si pe Floresti autobuze de ultima generatie, insa va mai dura putin. Nu pot preciza cu exactitate in ce luna, insa destul de curand”, a afirmat Liviu Neag, directorul CTP.   

Clujeanul se considera indreptatiti sa aiba aceleasi conditii de transport si in zona metropolitana ca orice locuitor din municipiul Cluj-Napoca motivand ca o pondere destul de insemnata din incasarile CTP provin si din zona metropolitana.

“Nu detin statistici despre incasarile sau profitul realizat in zona metropolitana de CTP, dar sunt sigur ca exista mai multi platitori de abonamente si bilete aici ca in Cluj-Napoca, unde numarul mare de pensionari si studenti face ca incasarile CTP sa scada dramatic. Suspectez oricum ca aceste autobuze au fost destinate initial pentru zona metropolitana datoria capacitatii mici, datorita faptului ca ele nu sunt articulate, dar ati decis schimbarea destinatiei acestora o data cu decizia de a candida pentru un nou mandat.Vreau sa va mai amintesc si ca multe persoane care s-au mutat in zona metropolitana inca detin buletine de Cluj-Napoca din diferite motive, si de asemenea multi au rude in Cluj-Napoca pe care le pot influenta la urmatoarele alegeri”, a precizat acelasi Andrei Marc.

Primarul Emil Boc  in cadrul conferintei de presa sustinuta cu ocazia achizitionarii de catre CTP a inca 10 autobuze noi a lasat sa se inteleaga, ca in zona metropolitana vor circula de anul viitor si autobuzele mov.

“In zona metropolitanta autobuzele noi achizitionate vor fi introduse dupa ce vom achizitiona prin finantare din fonduri elvetiene cele 10 autobuze electrice”, a afirmat Emil Boc in cadrul conferintei de presa sustinuta miercuri.

Liviu Neag considera ca ponderea veniturilor din abonamente si bilete vandute in zona metropolitana este relativ nesemnificativa fata de cele din municipiul Cluj-Napoca.

“Potrivit statisticilor pe care le detinem in prezent din zona metropolitana CTP incaseaza din abonamente si biliete doar 8% din totalul veniturilor companiei”, a afirmat Liviu Neag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *