Politica

Ședință matinală la Guvern. Este posibil ”dottore” Ciucă va rămâne să scoată castanele Educației din foc și ”rotativa” să se amâne

Liderii coaliției s-au reunit vineri dimineața în ședință la Sediul Guvernului. Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor ar urma să facă anunțul despre rocada guvernamentală. Este de așteptat ca cei trei să facă o declarație comună referitoare la o posibilă amânare a rotativei guvernamentale în contextul grevei generale din sistemul de educație.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că rotativa guvernamentală se amână, pentru că nu se va face în timpul grevei din educație. Președintele a subliniat că nu e important dacă se face peste o săptămână sau două, ci să avem o procedură clară și stabilitate.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis declara că rotația guvernamentală se poate realiza conform calendarului stabilit prin protocol, până la 1 iunie. Președintele a confirmat că a avut o discuție cu liberalii, în care le-a cerut ”să trateze negocierile din coaliție și cu greviștii cu toată seriozitatea”.

Probabil seriozitatea aceea de care dă el dovadă între un concediu sudat de o vacanță.

Circa 15.000 de oameni au participat, joi, la mitingul profesorilor, la care s-au alăturat și sute de elevi, anunțând că susțin demersul cadrelor didactice. Liderii sindicatelor din învățământ au anunțat că greva generală din școli continuă, iar marți va fi organizat un nou protest cu mii de oameni la Cotroceni.