Eveniment

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului: Un clujean a ”răpit” din natură un pui de căprioară nou-născut și doar mai târziu a realizat că faptul lui ”nu este în regulă”

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) a fost contactată de către un bărbat care a luat din natură, din zona localității Mărișel, un pui de căprioară nou-născut. Reprezentanții organizației au scris pe pagina lor de Facebook că bărbatul a hrănit puiul de căprioară cu lapte de vacă și îl ține în zona Tarnița. Organizația susține că s-a adresat poliției pentru a-l identifica pe acest bărbat:

”PUI DE CAPRIOARA NOU-NĂSCUT, «RĂPIT» DIN PADURE. RESPONSABILUL VREA SĂ SCAPE DE EL, DAR FACE FARSE.

În jurul amiezii am fost contactați de pe un număr cu identitate necunoscută de către un bărbat, destul de stresat dupa voce, care ne anunță că dorește să înapoieze un pui de căprior, născut recent, care se află în posesia acestuia din ziua anterioara încă, iar acum a realizat că «nu este în regulă». Animalul provine din zona localității Mărișel, a fost hrănit cu lapte de vacă!! și ținut undeva la Tarniță.

CONTACTAȚI-NE DACĂ DEȚINETI INFORMAȚII SUPLIMENTARE! VOM AFLA ORICUM IDENTITATEA LUI. Am cerut imagini și filmări care să ne clarifice starea animalului și dacă acesta trebuie să fie predat unui centru de specialitate sau poate fi repus în teritoriu, deși ar fi cam târziu deja. I-am explicat și că putem să rezolvăm împreună cu vânătorii și cu poliția situația pe cale amiabilă și fără consecințe de ordin legal, însă aparent, nu a fost suficient încât să îl convingem și acesta a dispărut. Individul a promis că revine cu imagini și cu numărul de telefon de contact, iar apelul cu număr ascuns ar fi «pentru siguranță». Ei bine, în aceste condiții, nu va fi în siguranță. Rugăm să ne contactați pentru orice informații care pot fi de folos”, a transmis OPMCB.

De asemenea, OPMCB îndeamnă oamenii să lase căprioarele unde sunt și să se îndepărteze, fiindcă chiar dacă văd pui singuri în natură acest lucru nu înseamnă că sunt abandonați.

”În fiecare an facem apel la distribuirea acestor informații, precum și la sporirea vigilenței agricultorilor, care în timpul lucrărilor pot răni grav sau omorî puii de caprioră care au culcuș pe terenurile cultivate sau în fânațe. PUII DE CĂPRIOARĂ ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ STAU LA ADĂPOST PE SOL ȘI PRĂDĂTORII NU ÎI GĂSESC. Dobândirea și deținerea pe termen lung, ilegală, a animalelor sălbatice reprezintă faptă penală gravă! Vă rugăm să ne anunțați pe noi sau pe autorități despre aceste situații și să putem interveni la timp!”, a mai transmis organizație.

Foto: Facebook/OPMCB