Eveniment

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului: Un clujean a ”răpit” din natură un pui de căprioară nou-născut și doar mai târziu a realizat că faptul lui ”nu este în regulă”

Scris de 483

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) a fost contactată de către un bărbat care a luat din natură, din zona localității Mărișel, un pui de căprioară nou-născut. Reprezentanții organizației au scris pe pagina lor de Facebook că bărbatul a hrănit puiul de căprioară cu lapte de vacă și îl ține în zona Tarnița. Organizația susține că s-a adresat poliției pentru a-l identifica pe acest bărbat:

”PUI DE CAPRIOARA NOU-NĂSCUT, «RĂPIT» DIN PADURE. RESPONSABILUL VREA SĂ SCAPE DE EL, DAR FACE FARSE.

În jurul amiezii am fost contactați de pe un număr cu identitate necunoscută de către un bărbat, destul de stresat dupa voce, care ne anunță că dorește să înapoieze un pui de căprior, născut recent, care se află în posesia acestuia din ziua anterioara încă, iar acum a realizat că «nu este în regulă». Animalul provine din zona localității Mărișel, a fost hrănit cu lapte de vacă!! și ținut undeva la Tarniță.

CONTACTAȚI-NE DACĂ DEȚINETI INFORMAȚII SUPLIMENTARE! VOM AFLA ORICUM IDENTITATEA LUI. Am cerut imagini și filmări care să ne clarifice starea animalului și dacă acesta trebuie să fie predat unui centru de specialitate sau poate fi repus în teritoriu, deși ar fi cam târziu deja. I-am explicat și că putem să rezolvăm împreună cu vânătorii și cu poliția situația pe cale amiabilă și fără consecințe de ordin legal, însă aparent, nu a fost suficient încât să îl convingem și acesta a dispărut. Individul a promis că revine cu imagini și cu numărul de telefon de contact, iar apelul cu număr ascuns ar fi «pentru siguranță». Ei bine, în aceste condiții, nu va fi în siguranță. Rugăm să ne contactați pentru orice informații care pot fi de folos”, a transmis OPMCB.

De asemenea, OPMCB îndeamnă oamenii să lase căprioarele unde sunt și să se îndepărteze, fiindcă chiar dacă văd pui singuri în natură acest lucru nu înseamnă că sunt abandonați.

”În fiecare an facem apel la distribuirea acestor informații, precum și la sporirea vigilenței agricultorilor, care în timpul lucrărilor pot răni grav sau omorî puii de caprioră care au culcuș pe terenurile cultivate sau în fânațe. PUII DE CĂPRIOARĂ ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ STAU LA ADĂPOST PE SOL ȘI PRĂDĂTORII NU ÎI GĂSESC. Dobândirea și deținerea pe termen lung, ilegală, a animalelor sălbatice reprezintă faptă penală gravă! Vă rugăm să ne anunțați pe noi sau pe autorități despre aceste situații și să putem interveni la timp!”, a mai transmis organizație.

Foto: Facebook/OPMCBULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 13 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 15 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 15 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 16 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 16 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 17 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 17 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 18 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 19 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 20 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 20 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE