In vizor

AUTOSTRADA MELCULUI. Lotul Chețani-Câmpia Turzii, peste 50% grad de realizare. Grindeanu: ”Se lucrează foarte bine. Sper ca anul acesta tronsonul să fie redat circulației”

Scris de 619

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNaIR) au efectuat, joi, o serie de verificări pe lotul Chețani-Câmpia Turzii de pe A3. 

 • În prezent, stadiul de realizare al lucrărilor a depășit 50% din proiect, potrivit datelor prezentate de antreprenor. Un mare motiv de mândrie având în vedere că se ”lucrează” la Autostrada Transilvania din 2004!

”Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor este prima parte a anului 2024, dar avem promisiuni din partea antreprenorului că se va putea circula pe acest tronson de la sfârșitul acestui an”, informează CNAIR.

În prezent se lucrează la stabilizarea cu lianți hidraulici, umplutură cu material coeziv și balast, amenajări hidrotehnice, turnare plăci de suprabetonare și elevații, pecum și pentru montarea grinzilor și a predalelor prefabricate.

În șantier sunt mobilizați un număr de 650 de muncitori și 500 de utilaje, mai arată CNAIR.

!Am atins procentul de 50% din terasamente, se lucrează la toate structurile, unele mai înaintate deja, precum cele de suprabetonare, mai avem grinzi ce așteaptă să fie montate. Probleme esențiale nu sunt și sperăm să începem execuția straturilor asfaltice în circa trei săptămâni, dacă ține și vremea cu noi, astfel încât să putem finaliza lucrările și deschide traficul în acest an”, a declarat Radu Cojocaru, reprezentantul antreprenorului de pe acest tronson al Autostrăzii Transilvania.

Lotul Chețani – Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania are șanse consideralbile de finalizare a lucrărilor spre finalul anului, astfel încât conducătorii auto vor putea circula pe autostradă de la Nădășelu până la Târgu Mureș.

Informația a fost confirmată, joi, de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, prezent la Cluj, la semnarea contractului pentru magistrala I de metrou.

”Sper ca anul acesta să fie redat circulației secțiunea Chețani-Câmpia Turzii, unde se lucrează foarte bine.

Iar împreună cu celelalte trei loturi care vor avea în perioada următoare desemnați câștigătorii, zic eu că se închide toată discuția, importantă, știu acest lucru, pe celebra Autostradă Transilvania, care este de douăzeci de ani în lucru”, s-a declarat optimist Sorin Grindeanu.ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 12 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 14 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 15 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 15 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 15 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 16 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 18 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 18 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 20 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 20 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE