In vizor

AUTOSTRADA MELCULUI. Lotul Chețani-Câmpia Turzii, peste 50% grad de realizare. Grindeanu: ”Se lucrează foarte bine. Sper ca anul acesta tronsonul să fie redat circulației”

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNaIR) au efectuat, joi, o serie de verificări pe lotul Chețani-Câmpia Turzii de pe A3. 

  • În prezent, stadiul de realizare al lucrărilor a depășit 50% din proiect, potrivit datelor prezentate de antreprenor. Un mare motiv de mândrie având în vedere că se ”lucrează” la Autostrada Transilvania din 2004!

”Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor este prima parte a anului 2024, dar avem promisiuni din partea antreprenorului că se va putea circula pe acest tronson de la sfârșitul acestui an”, informează CNAIR.

În prezent se lucrează la stabilizarea cu lianți hidraulici, umplutură cu material coeziv și balast, amenajări hidrotehnice, turnare plăci de suprabetonare și elevații, pecum și pentru montarea grinzilor și a predalelor prefabricate.

În șantier sunt mobilizați un număr de 650 de muncitori și 500 de utilaje, mai arată CNAIR.

!Am atins procentul de 50% din terasamente, se lucrează la toate structurile, unele mai înaintate deja, precum cele de suprabetonare, mai avem grinzi ce așteaptă să fie montate. Probleme esențiale nu sunt și sperăm să începem execuția straturilor asfaltice în circa trei săptămâni, dacă ține și vremea cu noi, astfel încât să putem finaliza lucrările și deschide traficul în acest an”, a declarat Radu Cojocaru, reprezentantul antreprenorului de pe acest tronson al Autostrăzii Transilvania.

Lotul Chețani – Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania are șanse consideralbile de finalizare a lucrărilor spre finalul anului, astfel încât conducătorii auto vor putea circula pe autostradă de la Nădășelu până la Târgu Mureș.

Informația a fost confirmată, joi, de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, prezent la Cluj, la semnarea contractului pentru magistrala I de metrou.

”Sper ca anul acesta să fie redat circulației secțiunea Chețani-Câmpia Turzii, unde se lucrează foarte bine.

Iar împreună cu celelalte trei loturi care vor avea în perioada următoare desemnați câștigătorii, zic eu că se închide toată discuția, importantă, știu acest lucru, pe celebra Autostradă Transilvania, care este de douăzeci de ani în lucru”, s-a declarat optimist Sorin Grindeanu.