Politica

Şedinţa Consiliului Naţional al PNL: Congres pe 25 septembrie, alegeri în filiale începând cu 1 iunie. Theodor Stolojan va fi președintele comisiei de organizare a congresului

Practic, Congresul Național al PNL va fi organizat de un fost lider al PDL.

Consiliul Naţional al PNL s-a reunit, duminică, pentru convocarea datei congresului în care va fi aleasă conducerea partidului.

Reuniunea a avut loc în Grădina de vară Herăstrău (Amfiteatru) a Teatrului „Constantin Tănase” din Bucureşti şi la ea au participat peste 400 de delegaţi.

Biroul Executiv al PNL a decis, la începutul acestei săptămâni, declanşarea procedurilor de alegeri în partid, iar data propusă pentru congres este 25 septembrie. În perioada 1-15 iunie vor avea loc adunările generale ale organizaţiilor locale, care vor alege conducerile PNL la nivel local. În perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania pentru congres.

Congresul se va desfăşura în data de 25 septembrie la Bucureşti, pe parcursul unei singure zile. Desfăşurarea congresului va fi cu 5.000 de delegaţi, dintre care 493 sunt delegaţi de drept, restul sunt delegaţi aleşi după norma de reprezentare, conform statutului, au stabilit participanţii la Consiliul Naţional.

Preşedintele comisiei de organizare a Congresului va fi Theodor Stolojan, iar din comisie vor face parte câte patru reprezentanţi ai fiecăruia dintre candidaţi la preşedinţia partidului

Componenţa acestei comisii este: Theodor Stolojan – preşedinte, Robert Sighiartău, Dan Vîlceanu, Florin Roman şi Stelian Bujduveanu – din partea lui Florin Cîţu şi Nelu Bălan, George Ionescu, George Şişcu şi Gigel Ştirbu – din partea lui Ludovic Orban.

 

FOTOCREDIT: Octav Ganea / Inquam Photos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *