Politica

ÎN SFÂRȘIT, s-a decis și Cîțu să se lupte cu Orban: ”Fac acest anunț important pentru România și pentru mine. Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția PNL”

Florin Cîțu a anunțat, duminică, înaintea Consiliului Naţional al PNL în care se vor aproba calendarul alegerilor interne şi detaliile Congresului, că intră în cursa cu Ludovic Orban pentru șefia PNL.

”Mulțumesc că sunteți astăzi aici, alături de mine, când fac acest anunț important pentru partid, pentru România și pentru mine. Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția PNL. Le mulțumesc liderilor politici puternici din PNL care au crezut în mine din primul moment în care m-am înscris în partid și care și astăzi mă susțin și fac parte din echipa mea.

Sunt liberal convins, un om care a trăit toată viața după principiile liberale. Le-am aplicat, le-am respectat, oriunde am muncit în lumea asta. Știți foarte bine, de fiecare dată spun că doar liberalismul salvează România. Colegi liberali, dragi români, deja mă cunoaşteţi, nu sunt adeptul discursurilor foarte lungi, aşa că o să vă spun direct ce vreau şi de ce o să candidez. PNL are nevoie de un suflu nou, are nevoie de o conducere care să vină cu elemente de noutate, în acelaşi timp să ducă mai departe tradiţiile şi principiile liberale. Nu cred că acum trebuie să vorbesc despre mine, despre ceea ce voi face, bilanţul mandatului meu de ministru de Finanţe şi acum, cel de premier, demonstrează mai mult decât aş putea să vă spun eu. Promisiuni auziţi zilnic de la toţi politicienii. Eu v-am obişnuit cu mai puţine vorbe şi mai multe fapte.

Dragi colegi liberali, mesajul meu este clar şi simplu. Mă voi asigura că PNL va fi cel puţin 8 ani la guvernare. Vom transforma România într-o ţară liberală de care să se bucure toţi românii. Ce înseamnă o Românie liberală? V-am spus şi sunt două lucruri importante mine. Proprietatea privată este sfântă, iar antreprenorul este un erou într-o Românie liberală.

În scurt timp o să prezint şi moţiunea şi echipa alături de care am pornit pe acest drum. O parte din echipă este alături de mine. Vă spun că voi câştiga. Nu există altă variantă şi vă invit şi pe voi, colegi liberali, să faceţi parte din echipa câştigătoare. Împreună câştigăm toate cele patru rânduri de alegeri din 2024, împreună facem România liberală. Hai, Partidul Naţional Liberal!

Am avut o discuție înainte cu Ludovic Orban. El are o experiență pe care o putem folosi în PNL.

Eu fac parte din echipa domnului președinte (n.r. Klaus Iohannis), dar acum e o competiție pentru viitorul PNL.”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a spus că se va asigura, ca președinte al PNL, că partidul va fi cel puțin 8 ani la guvernare.

„Vom transforma România într-o țară liberală de care să se bucure toți românii. Ce înseamnă o Românie liberală? V-am spus și sunt două lucruri importante mine. Proprietatea privată este sfântă, iar antreprenorul este un erou într-o Românie liberală”, a mai precizat Florin Cîțu.

Ei sunt oamenii pe care se bazează Florin Cîțu: Premierul spune că are 30 de organizații care îl vor șef suprem în PNL

Din imaginile de la lansarea candidaturii suntem în măsură să vă prezentăm numele liderilor PNL care îl susțin pe Cîțu. Premierul a declarat că are de partea lui votul a 30 de organizații pentru Congresul din septembrie.

1. Raluca Turcan, ministrul Muncii, președinte PNL Sibiu

2. Lucian Bode, ministru de Interne, președintele PNL Sălaj

3. Virgil Popescu, ministrul Energiei, președintele PNL Mehedinți

4. Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, senator de Dolj

5. Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș și președinte PNL Maramureș

6. Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL

7. Robert Sighiartău, deputat și secretar general PNL

8. Dan Vîlceanu, deputat și presedintele PNL Gorj

9.  Alina Gorghiu, senatoare de Timiș

10. Emil Boc, primar de Cluj-Napoca

11. Daniel Buda, europarlamentar

12. Adrian Cozma, deputat și președintele PNL Satu-Mare

13. Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii, președintele PNL Brăila

14. Pavel Popescu, deputat, președintele PNL Sector 4

15. Cristian Băcanu, deputat, președintele PNL Sector 5

16. Mara Mareș, președinte TNL

17. Vergil Chițac, primar Constanța

18. Marcel Romanescu, primar Târgu-Jiu

19. Gheorghe Flutur, președinte al CJ Suceava și președinte PNL Suceava

20. Daniel Fenechiu, senator de Bacău

21. George Lazăr, prefectul județului Neamț

22. Tudor Polak, deputat și președinte al PNL Vaslui

23. Alin Ignat, consilier de stat, prim-vicepreședinte TNL

24. Gheorghe Pecingină, deputat de Gorj

25. Daniela Câmpean, președintele CJ Sibiu

26. Stelian Bujduveanu, viceprimar București

27. Mara Calista, deputată de Neamț

28. Vasile Lupu, președintele CJ Constanța

28. Ștefan Stoica, deputat și președinte PNL Dolj

29. Florin Roman, deputat și vicepreședinte PNL

30. Ion Lungu, primarul municipiului Suceava

31. Hubert Thuma, presedintele CJ Ilfov și președintele PNL Ilfov

32. Victor Paul Dobre, vicepreședinte PNL

33. Monica Anisie, senatoare și președinte PNL Sector 2

34. George Tuță, deputat de Ilfov

35. Cristian-Augustin NICULESCU-ŢÂGÂRLAŞ, senator de Maramureș.

Lor li se adaugă Mihai Lupu, președintele CJ Constanța, Horațiu Gorun, secretar general al guvernului, și Mircea Abrudean, secretar general adjunct al guvernului.

Ludovic Orban a apărut singur în fața presei, după ce Florin Cîțu a făcut anunțul, înconjurat de mai mulți lideri PNL, că va candida la șefia partidului

Orban a avut un discurs de învins, deși congresul este abia în toamnă. El le-a spus jurnaliștilor că, în caz că va pierde, PNL este echipa sa.

”Un cadru onest, al unei competiții de viziuni, de idei, în care să prezentăm membrilor PNL ofertele noastre. Este normal să spună că va câștiga. Și eu candidez pentru a câștiga șefia PNL. Faptul că există o competiție între noi doi, nu va afecta activitatea PNL. Echipa mea este PNL, a fost, este și va fi.

E o competiție între noi, în care încercăm să convingem membrii PNL să ne sprijine. PNL este o echipă, PNL va rămâne unit indiferent de rezultatul votului. Avem în faţă o competiţie frumoasă, avem în faţă o ocazie de a prezenta viziunea, obiectivele proiectele fiecăruia dintre candidaţi, astfel încât să arătăm românilor că PNL este un partid cu resursă umană puternică, PNL este un partid care are capacitatea să asigure buna guvernare de care are nevoie România”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă va rămâne preşedinte al Camerei Deputaţilor în orice condiţie, oricine va câştiga, Orban a afirmat: ”Sunt prevederi statutare care se aplică şi care stabilesc care sunt organismele statutare care iau decizii legate de susţinerea reprezentanţilor PNL în funcţii publice, iar acele decizii nu vor fi luate decât după Congres de toţi aceia care vor fi aleşi în funcţii care le dau drept de reprezentare în organismele statutare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *