Din oras

Se poate și invers. Părinții reclamă că nu pot ajunge cu mașina până la grădiniță

Pe platformă de sesizări a Primăriei Cluj-Napoca doi părinți reclamă faptul că străduța de acces către grădinița pe care o frecventează copiii lor este blocată fie de mașini, fie de gunoaie și trebuie să meargă pe jos.

Situația este una neobișnuită, deoarece, cel mai adesea, părinții sunt cei care blochează străzi, atunci când staționează pe prima bandă când îi lasă sau îi iau pe copii de la școală sau grădiniță.

De această dată se pare că situația este diferită și părinții reclamă că trebuie să meargă prin ploaie și frig cu copiii.

„Pe aleea Theodor Aman, care reprezintă SINGURA cale de acces spre Grădinița „Trenulețul veseliei” dinspre strada Horea, sunt mereu parcate mașini, adică sunt efectiv lăsate haotic pe alee. Aleea este foarte îngustă. De asemenea, tot pe aleea menționată exista niște tomberoane de colectare a deșeurilor, însă locatarii aruncă gunoaiele de multe ori lângă aceste tomberoane. Azi dimineață era aruncat un minifrigider, trântit pur și simplu acolo, cu partea spre calea de acces, făcând dificilă trecerea pe lângă el cu autoturismul. Deși în alte zone din oraș s-au desființat garajele și au fost considerate ilegal ridicate, aici în zona ele sunt bine mersi, obstrucționând și mai tare accesul spre unitatea de învățământ amintită anterior. Desființarea garajelor ar permite lărgirea caii de acces. Părinții copiilor de la Grădinița Trenulețul veseliei sunt obligați să vină prin ploaie și ninsoare, vânt sau furtună cu copii de 2 ani în brațe, căci e imposibil sa aibă acces cu autoturismul până la unitatea de învățământ. Părinții nu PARCHEAZĂ, dar li se poate asigura o NORMALITATE, și anume un acces spre grădinița. Ca sa nu mai vorbim ca în caz de o intervenție de urgenta, accesul echipajelor de intervenție e extrem, dar extrem de dificil”, este sesizarea unei mămici.

„Accesul către grădinița Trenulețul veseliei este blocat de parcarea mașinilor neregulamentar și de resturile menajere (electrocasnice)aruncate doar in strada va rugam sa faceți ceva in acesta privința”, potrivit unui alt părinte.

Distanța din strada Horea nu este foarte mare, însă părinții ar prefera să aibă acces cu mașina, fără să ia în calcul faptul că dacă ar face asta ei ar fi cei care ar bloca aleea cât timp ar staționa în fața grădiniței.