Eveniment

LEGI FĂCUTE PE GENUNCHI, DE REPETENȚII CLASEI: Sindicaliști din Ambulanță au intrat în greva foamei după ce deputații i-au scos de la condiții deosebite de muncă în legea pensiilor

Blocul Național Sindical (BNS) a anunțat, marți, că mai mulți sindicaliști din Ambulanță au intrat în greva foamei după ce deputații i-au scos de la condiții deosebite de muncă în legea pensiilor. De asemenea, membri de sindicat ai Federației Ambulanța, aflați în timpul liber, vor protesta începând de astăzi, 21 noiembrie 2023, de la ora 10.00 la ora 12.00, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanță.

Aceștia cer o întâlnire de urgență cu premierul Marcel Ciolacu.

Sindicaliștii aflați în greva foamei începând de luni seara:

  1. Chiș Gheorghe președintele Federației Naționale Sindicale „Ambulanţa” din România
  2. Gâdiuță Claudia – lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea
  3. Dragomir Valentin – lider la Sindicatul Ambulanța Brăila
  4. Comănescu Alexandru – lider la Sindicatul Ambulanța Vâlcea
  5. Mușa Daniel Constantin – lider la Sindicatul Ambulanța Olt

În susținerea celor 5 lideri de sindicat, angajați din toate serviciile de ambulanță, aflați în timpul liber, vor proteste începând de astăzi, 21 noiembrie 2023, de la ora 10.00 la ora 12.00, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanță, precizează BNS.

Motivul protestelor:

„Nerecunoașterea condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă și protecție socială și prin votul plenului din Camera Deputaților, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și a Casei Naționale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

Greviștii, susținuți de protestatari din țară cer o întâlnire de urgență cu prim-ministrul  României domnul Ion-Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, domnul Alfred-Robert Simonis, președintele Comisiei pentru Muncă și protecție socială, domnul Adrian Solomon, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, doamna Simona-Bucura Oprescu și ministul Sănătății, domnul profesor univ. dr. Alexandru Rafila, pentru a stabili modalitatea de soluționare a revendicărilor sindicale și pentru a se găsi soluții care să resolve situațiile cu care se confruntă serviciile de ambulanță”.

Cei cinci membri de sindicat aflați în greva foamei își vor desfășura protestul, începând cu ora 12.00, în fața Guvernului.