Din oras

Se infiinteaza rampa de gunoi la Gilau pentru transferul deseurilor la Oradea

La solicitarea operatorului de salubritate clujean Brantner Veres, Consiliul Local Gilau va supune astazi la vot amenajarea unei rampe de transfer in vecinatatea targului de masini. Conditia pe care o impun consilierii locali ai comunei Gilau este ca si firma care se ocupa de ridicarea deseurilor din comuna sa poata sa depuna gunoaiele pe rampa de transfer. 

“Nu este vorba de o rampa de depozitare a gunoaielor propriu-zisa. Este vorba de o rampa de transfer pe care dorim sa o amenajam la solicitarea operatorului de salubritate care, din cate stim noi, ridica jumatate din gunoaiele din Cluj-Napoca. La sedinta anterioara am avut discutii in urma carora consilierii locali si-au exprimat intentia de a sustine proiectul unei rampe de transfer in localitatea noastra vizavi de targul de masini, cu conditia ca firma noastra de salubritate sa poata sa depoziteze pe locatia propusa in vederea transportarii la Oradea, urmand ca noi sa suportam costurile de transport. In prezent de pe  raza celor patru comune ( Gilau, Maguri Racatau, Floresti si Capus) se ridica lunar aproximativ 700-800 de tone de deseuri”, a declarat Dumitru Sfarlea, primarul comunei Gilau.

Din 15 iulie deseurile menajere ale judetului Cluj vor fi transferate la Oradea dupa ce timp de o luna de zile acestea au fost depozitate la Alba Iulia. Motivul depozitarii gunoaielor  din judet la Oradea il constituie faptul ca Centrul de Managament Integrat al Deseurilor aflat in subordinea Consiliului Judetean Cluj nu va fi finalizat, in cel mai optimist caz, numai la sfarsitul anului 2018. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *