Din oras

Se dă startul extinderii arterei Moților-Mănăștur. Emil Boc: „Exproprierile sunt, practic, rezolvate. Mergem la treabă”

Scris de 253

Autoritățile anunță că proiectul extinderii Căii Moților-Mănăștur a intrat în linie dreaptă, fiind pe ultima sută de metri. 

„Proiecte care sunt acuma pe ultima sută de metri să intre în linie dreaptă: zona Moților-Calea Mănăștur, strada Mărginașă, Oțetului, Uzinei Electrice. 

Avem toată această lărgire pregătită.

Exproprierile, practic, sunt rezolvate și mergem la treabă”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții. 

Un număr de 48 de imobile, din care 25 din domeniul public și 23 din domeniul privat, se suprapun lucrărilor de modernizare a tronsonului Calea Moților – Calea Mănăștur – strada Uzinei Electrice – strada Oțetului – strada Mărginașă. 

CITEȘTE ȘIArtera Moților-Mănăștur: aproape 50 de proprietăți figurează pe coridorul de exproprieri. Peste 9 milioane de lei pentru despăgubiri

La finalul anului trecut a fost aprobată Hotărârea de Consiliu Local privind exproprierea acestor imobile, valoarea totală a fondurilor alocate fiind de peste 9 milioane lei.

Acum primarul Emil Boc anunță că unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale administrației locale este aproape de start, procedura exproprierilor fiind deja, practic, rezolvată. 

Valoarea totală a investiției era estimată la 54.328.940,68 lei, ceea ce înseamnă peste 11 milioane de EURO. De altfel, potrivit documentației aprobate deja de consilierii locali, valoarea exproprierilor era estimată la suma de 14.466.601,95 lei, iar durata de a realizare a investiției era preconizată la 24 de luni.

Amplasamentul supus modernizării este în suprafață de 40,551 mp

Cum explică autoritățile necesitatea investiției:

„Disfuncționalitatea majoră în ceea ce privește circulația rutieră este generată de faptul că traversarea municipiului pe direcția est-vest și respectiv vest-est, se face prin centrul orașului, datorită lipsei centurii de ocolire a orașului, dar și constrângerilor de relief care fac dificilă realizarea de artere de circulație care să evite zona centrală”, se arăta în documentația aprobată de consilierii locali.

Intensitatea ridicată a traficului și depășirea capacității de circulație existentă reprezintă doar câteva dintre cauzele care explică necesitatea acestei extinderi pe coridorul est-vest. 

Lucrările de reamenajare a traseului Moților-Mănăștur cu străzile adiacente vizează următorul scenariu:

 – Realizare infrastructură pentru mobilitate urbană durabilă prin reconfirgurarea benzilor carosabile și trotuare de pe Calea Mănăștur-calea Moților-str Oțetului – str Mărginașă.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 5 hours Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 7 hours Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 20 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 22 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 1 day Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 1 day Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 1 day Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 1 day Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 1 day Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE