Din oras

Se dă startul extinderii arterei Moților-Mănăștur. Emil Boc: „Exproprierile sunt, practic, rezolvate. Mergem la treabă”

Autoritățile anunță că proiectul extinderii Căii Moților-Mănăștur a intrat în linie dreaptă, fiind pe ultima sută de metri. 

„Proiecte care sunt acuma pe ultima sută de metri să intre în linie dreaptă: zona Moților-Calea Mănăștur, strada Mărginașă, Oțetului, Uzinei Electrice. 

Avem toată această lărgire pregătită.

Exproprierile, practic, sunt rezolvate și mergem la treabă”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții. 

Un număr de 48 de imobile, din care 25 din domeniul public și 23 din domeniul privat, se suprapun lucrărilor de modernizare a tronsonului Calea Moților – Calea Mănăștur – strada Uzinei Electrice – strada Oțetului – strada Mărginașă. 

CITEȘTE ȘIArtera Moților-Mănăștur: aproape 50 de proprietăți figurează pe coridorul de exproprieri. Peste 9 milioane de lei pentru despăgubiri

La finalul anului trecut a fost aprobată Hotărârea de Consiliu Local privind exproprierea acestor imobile, valoarea totală a fondurilor alocate fiind de peste 9 milioane lei.

Acum primarul Emil Boc anunță că unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale administrației locale este aproape de start, procedura exproprierilor fiind deja, practic, rezolvată. 

Valoarea totală a investiției era estimată la 54.328.940,68 lei, ceea ce înseamnă peste 11 milioane de EURO. De altfel, potrivit documentației aprobate deja de consilierii locali, valoarea exproprierilor era estimată la suma de 14.466.601,95 lei, iar durata de a realizare a investiției era preconizată la 24 de luni.

Amplasamentul supus modernizării este în suprafață de 40,551 mp

Cum explică autoritățile necesitatea investiției:

„Disfuncționalitatea majoră în ceea ce privește circulația rutieră este generată de faptul că traversarea municipiului pe direcția est-vest și respectiv vest-est, se face prin centrul orașului, datorită lipsei centurii de ocolire a orașului, dar și constrângerilor de relief care fac dificilă realizarea de artere de circulație care să evite zona centrală”, se arăta în documentația aprobată de consilierii locali.

Intensitatea ridicată a traficului și depășirea capacității de circulație existentă reprezintă doar câteva dintre cauzele care explică necesitatea acestei extinderi pe coridorul est-vest. 

Lucrările de reamenajare a traseului Moților-Mănăștur cu străzile adiacente vizează următorul scenariu:

 – Realizare infrastructură pentru mobilitate urbană durabilă prin reconfirgurarea benzilor carosabile și trotuare de pe Calea Mănăștur-calea Moților-str Oțetului – str Mărginașă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *