Politica

Se ascut săbiile în teaca PNL: Horia Șulea versus Alin Păunel Tișe. Vechiul PNL contra vechiul PDL

În primăvara acestui an se va desfăşura marea bătălie pentru funcţia supemă în PNL. Câteva nume marcante ale „dreptei” clujene şi-au anunţat deja intenţia de a lupta pentru a deveni preşedinţi fie ai organizaţiei judeţene fie chiar ai organizaţiei naţionale a PNL. Pentru cei din afara partidului competitia pare a fi una firească, deschisă oricărui membru, însă adevărul e că în interior se duce o adevărată luptă între vechii PNL-işti şi mai noii PNL-işti, adică PDL-ul de ieri. Dacă în 2004 Alianţa Dreptate şi Adevăr avea la conducere tandemul Marius Nicoară – Emil Boc, în această primăvară vom  asista la o competiţie prin care PDL va pune definitiv mâna pe PNL.

Două nume sonore ale politicii clujene şi-au anunţat intenţia de a intra în lupta pentru şefia PNL Cluj. Horia Şulea, primarul comunei Floreşti şi Alin Tişe preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Cei doi colegi de partid fac parte din facţiuni diferite ale organizaţiei, însă ambele personalităţi îşi doresc revigorarea partidului.

Nemulţumirile legate de rezultatul alegerilor din 2016, un an dezatruos pentru PNL la nivelul judeţului Cluj l-au determinat pe primarul comunei Floreşti să afirme public că îşi doreşte şefia organizaţiei judeţene pentru a revigora activitatea politică a partidul. Totodată primarul comunei Floreşti a declarat că PNL-ul nu a comunicat bine cu alegătorii iar campania axată pe susţinerea fostului premier Dacian Cioloş nu a fost una convingătoare. Sfătuit de minţile luminate din PNL Şulea a anunţat la începutul acestui an că vrea să  conducă PNL Cluj acolo unde i-a fost locul odată.

„La nivel naţional există, îi putem spune, un fel de nemulţumire legat de rezultaturile votului în care PNL-ul s-a prezentat în cele două tururi de scrutin din 2016. Nu am luat această decizie unilateral. Am luat această decizie în urma unor discuţii purtate cu mulţi dintre colegii de partid şi bineînţeles şi ei la fel de nemulţumiţi de ceea ce a reprezentat şi  cum s-a prezentat partidul atât la nivel judeţean cât şi la nivel naţional în 2016. Părerea mea, PNL-ul fără discuţie a pierdut pe mâna lor. Nu am făcut absolut nimic nici măcar de a scoate în evidenţă realizările partidului, dacă realizările guvernului Cioloş se pot numi realizările PNL, atâta timp cât PNL a susţinut acest guvern politic. PNL a greşit susţinându-l pe Cioloş pentru că,  în altă ordine de idei, politica se face de jos în sus  şi pe urmă de sus în jos”,  afirmat Horia Şulea pentru Ziar de Cluj.

Trebuie amintit faptul că PNL a fost opțiunea a 3.100 de alegători din Florești la alegerile din 11 decembrie 2016.

Alin Tişe (fost mebru PDL), motivat de faptul că  PNL-ul este condus la ora actuală de oameni despre care s-ar putea zice că nu prea au performanţă politică, va încerca să obţină o funcţie de conducere la nivel naţional poate chiar funcţia de preşedinte al partidului. În opinia liderului clujean există mulţi membri de partid la nivel naţional lipsiţi de credibilitate, afirmând că pentru PNL vremea combinagiilor a trecut.

„La Convenţia Naţională voi candida la o funcţia de conducere şi mă gândesc chiar la funcţia de preşedinte. Niciunul dintre candidaţii vehiculaţi până acum n-au experienţa mea în administraţie şi nici performanţele mele politice. Partidul ăsta nu mai poate fi condus de oameni fără performanţe politice, dare care cred că, dacă au strâns o gaşcă în jurul lor, pot să fie lideri. Sunt oameni lipsiţi de orice credibilitate. Trebuie să lase partidul pe mâna celor credibili, care au voturile oamenilor în spate. Vremea combinagiilor s-a terminat, altfel partidul ăsta nu mai are nicio şansă. Am pornit de jos, am fost consilier judeţean, consilier local, apoi prefect, preşedinte al consiliului judeţean, senator şi acum iar preşedinte al consiliului judeţean. Niciunul dintre cei anunţaţi drept posibili candidaţi nu are o asemenea experienţă în administraţie. În plus, spre deosebire de ei, eu am şi voturi în spate. În 2012 am obţinut cele mai multe voturi dintre toţi candidaţii partidului din ţară, am obţinut 20.000 de voturi peste partid. Sigur, n-am luat încă o decizie finală, va trebui să discut cu colegii, pentru că fără susţinerea lor nu se poate, dar Clujul trebuie să fie reprezentat în conducerea centrală a partidului, avem mulţi colegi care pot face faţă cu brio în fruntea PNL. În 11 decembrie, chiar aşa, slab, cum a fost, rezultatul PNL Cluj, ca număr de voturi, a fost primul pe ţară”, a declarat Alin Tişe într-un interviu acordat ziarului Ziua de Cluj. 

Rămâne de văzut dacă tandemul Horia Şulea-Alin Tişe va putea duce la reconstruiera PNL Cluj, la fel cum, cândva, au reușit Marius Nicoară şi Emil Boc pe vremea Alianței D,A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *