Politica

Nici nu au fost bine aleși, că noii parlamentari clujeni s-au și închis într-un turn de fildeș. Deja majoritatea nu mai au chef să le comunice cetățenilor cu ce se mai ocupă în Parlament

Scris de 336

Ziar de Cluj i-a contactat pe noii parlamentari clujeni pentru a îi întreba când își propun să organizeze prima conferință de presă, nu pentru noi, ziariștii, ci pentru ca, prin intermediul nostru, să îi informeze pe cei care i-au ales asupra proiectelor prezente și viitoare, pentru ca cetățenii să știe ce preocupări au proaspeții parlamentari, pentru ca oamenii să știe pentru ce i-au votat. 

Consultarea populară, comunicarea deschisă, transparența par a nu fi printre preocupările actuale ale parlamentarilor clujeni. Jumătate dintre aceștia (Vasile Ilea – senator PSD, Marius Nicoară – senator PNL, Cristina Burciu – deputat PSD, Adrian Oros – deputat PNL, Adrian Dohotaru – deputat USR) nu ne-au răspuns deloc, nici la apelul telefonic, nici la întrebarea transmisă prin SMS, iar ceilalți, care totuși au răspuns, păreau total debusolați în fața unei astfel de întrebări. 

Deputatul PSD Horea Nasra ne-a răspuns că speră ca până la finalul lunii să organizeze prima conferință de presă din noua sa postură de parlamentar. 

Deputatul PSD Cornel Itu ne-a informat că o să încerce în luna februarie să facă o conferință de presă, având în vedere faptul că dânsul a publicat în Dej un articol în care expune tot ceea ce își dorește în acest nou mandat, ce a realizat în mandatul trecut și perspectivele pentru actualul mandat, în zona Dej-Gherla și comunele arondate acestor municipii. Deputatul Cornel Itu își propune să organizeze în luna februarie o conferință de presă, după ce „știe mai concret anumite treburi legat de județul Cluj, de Transilvania și celelalte”. 

Deputatul PNL Florin Stamatian ne-a răspuns în modul său șugubăț, foarte original:

„Nu știu, domnule, că deocamdată mă gândesc că mâine plec la București. Și nu știu când vin acasă… Programul care ni l-au trimis, și sâmbătă, și duminică, luni, marți miercuri… De miercuri încolo! Om vedea! Mai încolo!”

Din râsul domnului Stamatian de la final am înțeles că prima conferință de presă va avea loc de miercuri încolo, cel mai probabil poimarți. 

Senatorul UDMR Laszlo Attila, foarte deschis, ne-a răspuns prin SMS că săptămâna aceasta va fi în Cluj și putem vorbi, în această săptămână neavând programată conferință cu toată presa. După ce i-am precizat domnului senator că ne-ar interesa când și-a propus o conferință cu întreaga presă, acesta ne-a răspuns că o să ne țină la curent, după ce se consultă cu colegul său, deputatul Csoma Botond, asupra temelor de săptămâna aceasta.

Deputatul UDMR Csoma Botond ne-a informat că va organiza prima conferință de presă imediat după ce va începe sesiunea ordinară.

Deputatul ALDE Steluța Cătăniciu ne-a răspuns sec că o să fim anunțați, la fel ca ceilalți colegi din presă, „mulțumesc, o zi frumoasă!”

Senatorul USR Mihai Goțiu ne-a transmis că nu a apucat să discute pe tema aceasta în ultimele zile, după ce mai multe date au căzut din cauza sesiunilor extraordinare.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu ne-a oferit cel mai complet răspuns:

„Am depus o solicitare pentru un spațiu la Primărie, în care să funcționeze cabinetul parlamentar. Am vrea ca prima conferință de presă  să o fac «acasă», alături de echipa de consilieri.

Însă prima ieșire publică cred că o voi avea miercuri, când voi cere demisia lui Cornel Aldea – managerul Spitalului de Copii Cluj și cea a lui Alexandru Irimie, rectorul UMF, pentru modul disprețuitor în care au tratat un medic care, în ultimii 10 ani, a îngrijit copiii din Cluj. Încerc să mă sincronizez cu Simona Tătar.”

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Am auzit că e finalizat Podul Porțelanului. Însuși El, Primarul, a contribuit la lucrări
 • Acum 7 hours Politica
  USR, despre o ordonanță emisă de Guvern, „noaptea, ca hoții”, chiar înaintea mini-vacanței de 1 Decembrie: PSD-PNL a introdus taxa pe soare. Cerem stoparea publicării în Monitorul Oficial și refacerea ordonanței
 • Acum 8 hours In vizor
  Arogantul Culiță Sterp a omorât un om în 2016. Cu tupeu, a încercat o tentativă de mușamalizare de tipul ”Hai să ne înțelegem”. Acum, dacă autoritățile își fac datoria, riscă ani grei de pușcărie
 • Acum 1 day Din oras
  Boc OSĂ facă în Mărăști lift cu drone livrate prin metrou pe Someșul navigabil și cu vedere din Turnul Pompierilor. Zici c-a dat cu copy-paste din avioanele imobiliare ale Elenei Udrea de la Transilvania Smart City
 • Acum 1 day In vizor
  NICIO NOUTATE, PE BANII CLUJENILOR SE FAC ”SERVICII”: Primăria Cluj-Napoca cumpără sediul BCR de pe George Barițiu. Tranzacția costă 5.8 milioane de euro
 • Acum 1 day In vizor
  Polițiștii au cerut recalcularea alcoolemiei manelistului Culiță Sterp. Există suspiciunea că ar fi fost mai mare decât ce s-a raportat
 • Acum 1 day General
  CAI VERZI PE PEREȚI: Renegocierea PNRR e ”foarte limitată”, dar o ajustare va exista, susține ministrul Marcel Boloș: ”Trebuie să facem rost de banii aceștia”
 • Acum 2 days Din oras
  Colegiul Tehnic Anghel Saligny va fi mutat nu neaparat din răutatea ISJ Cluj, ci din nesimțirea celor care știau, încă din 2013, despre faptul că a fost retrocedat terenul, dar au ales să tacă și să pută ca în iarbă!
 • Acum 2 days Politica
  Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la ”Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul şi şi-au bătut joc de sprijinul financiar din partea statului
 • Acum 2 days Politica
  Csoma Botond, după ce un lider PNL a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare: Are o atitudine antimaghiară consecventă. Nu sunt motive de rupere a coaliției
 • Acum 2 days Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 2 days Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 2 days In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE