Politica

Nici nu au fost bine aleși, că noii parlamentari clujeni s-au și închis într-un turn de fildeș. Deja majoritatea nu mai au chef să le comunice cetățenilor cu ce se mai ocupă în Parlament

Ziar de Cluj i-a contactat pe noii parlamentari clujeni pentru a îi întreba când își propun să organizeze prima conferință de presă, nu pentru noi, ziariștii, ci pentru ca, prin intermediul nostru, să îi informeze pe cei care i-au ales asupra proiectelor prezente și viitoare, pentru ca cetățenii să știe ce preocupări au proaspeții parlamentari, pentru ca oamenii să știe pentru ce i-au votat. 

Consultarea populară, comunicarea deschisă, transparența par a nu fi printre preocupările actuale ale parlamentarilor clujeni. Jumătate dintre aceștia (Vasile Ilea – senator PSD, Marius Nicoară – senator PNL, Cristina Burciu – deputat PSD, Adrian Oros – deputat PNL, Adrian Dohotaru – deputat USR) nu ne-au răspuns deloc, nici la apelul telefonic, nici la întrebarea transmisă prin SMS, iar ceilalți, care totuși au răspuns, păreau total debusolați în fața unei astfel de întrebări. 

Deputatul PSD Horea Nasra ne-a răspuns că speră ca până la finalul lunii să organizeze prima conferință de presă din noua sa postură de parlamentar. 

Deputatul PSD Cornel Itu ne-a informat că o să încerce în luna februarie să facă o conferință de presă, având în vedere faptul că dânsul a publicat în Dej un articol în care expune tot ceea ce își dorește în acest nou mandat, ce a realizat în mandatul trecut și perspectivele pentru actualul mandat, în zona Dej-Gherla și comunele arondate acestor municipii. Deputatul Cornel Itu își propune să organizeze în luna februarie o conferință de presă, după ce „știe mai concret anumite treburi legat de județul Cluj, de Transilvania și celelalte”. 

Deputatul PNL Florin Stamatian ne-a răspuns în modul său șugubăț, foarte original:

„Nu știu, domnule, că deocamdată mă gândesc că mâine plec la București. Și nu știu când vin acasă… Programul care ni l-au trimis, și sâmbătă, și duminică, luni, marți miercuri… De miercuri încolo! Om vedea! Mai încolo!”

Din râsul domnului Stamatian de la final am înțeles că prima conferință de presă va avea loc de miercuri încolo, cel mai probabil poimarți. 

Senatorul UDMR Laszlo Attila, foarte deschis, ne-a răspuns prin SMS că săptămâna aceasta va fi în Cluj și putem vorbi, în această săptămână neavând programată conferință cu toată presa. După ce i-am precizat domnului senator că ne-ar interesa când și-a propus o conferință cu întreaga presă, acesta ne-a răspuns că o să ne țină la curent, după ce se consultă cu colegul său, deputatul Csoma Botond, asupra temelor de săptămâna aceasta.

Deputatul UDMR Csoma Botond ne-a informat că va organiza prima conferință de presă imediat după ce va începe sesiunea ordinară.

Deputatul ALDE Steluța Cătăniciu ne-a răspuns sec că o să fim anunțați, la fel ca ceilalți colegi din presă, „mulțumesc, o zi frumoasă!”

Senatorul USR Mihai Goțiu ne-a transmis că nu a apucat să discute pe tema aceasta în ultimele zile, după ce mai multe date au căzut din cauza sesiunilor extraordinare.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu ne-a oferit cel mai complet răspuns:

„Am depus o solicitare pentru un spațiu la Primărie, în care să funcționeze cabinetul parlamentar. Am vrea ca prima conferință de presă  să o fac «acasă», alături de echipa de consilieri.

Însă prima ieșire publică cred că o voi avea miercuri, când voi cere demisia lui Cornel Aldea – managerul Spitalului de Copii Cluj și cea a lui Alexandru Irimie, rectorul UMF, pentru modul disprețuitor în care au tratat un medic care, în ultimii 10 ani, a îngrijit copiii din Cluj. Încerc să mă sincronizez cu Simona Tătar.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *