FOTOGRAFILA

Scoală-te dală, pune-te dală! La intersecția Moților cu Clinicilor dala proaspăt pusă s-a scos ca să se pună una mai proaspătă

Ne scrie un cititor Ziar de Cluj: ”Nu știu ce se face aici la intersecția Moților cu Clinicilor, dar au fost puse dale, apoi le-au scos și acum ler pun din nou, în același loc. Dar, după cum se vede din fotografii, paletul de dale este nou, legat cu plastic. Au scos dala pusă recent, au aruncat-o și pun alta? Pe banii cui?”

Păi, unica informație cu privire la lucrările ”de modernizare” din zonă provin de la o emisiune de chitanțier de-a primarului care ne-a anunțat că a dat ”termen strategic de finalizare a lucrărilor” pe Calea Mănăștur. Care Cale, deși e în același proiect de lărgire și modernizare ccu Calea Moților, Strada Uzinei Electrice, Strada Oțetului și Strada Mărginașă, numai ea a primit ”termen strategic de finalizare”.

Să dăm drumul la bandă: ”Până la începerea școlii, la Calea Mănăștur am dat ca termen obligatoriu să fie carosabilul rezolvat, să nu mai fie niciun fel de restricție de circulație, pentru că odata cu începerea toamnei știm bine că începe și circulația mai mare”, a declarat Emil Boc în 11 mai, la emisiunea sa de chitanțier.

Prin urmare, poate lucrările în zonă erau gata, dar dacă s-a dat termen de la primar să fie gata ”până la începerea școlii”, să fie un proiect unitar, muncitorii pun dala, scot dala, repun dala și, tot așa. Oricum o fac pe banii clujenilor, la fel de inepuizabil precum nervii acestora. Credem că așa de tare s-au obișnuit clujenii să stea bară în bară în drum spre serviciu și, invers, către casă, încât au devenit dependenți. Intră în sevraj dacă nu văd un blocaj rutier, un șantier, moloz, praf, fum de țeavă de eașpament.

În curând, prevedem că, mașina în trafic, va fi noul trend imobiliar al Clujului.