Justitie

Scandal de proporții la Poliția Municipiului Cluj-Napoca. DNA ar fi fost sesizată cu privire la fapte de corupție săvârșite de un comisar de la Biroul Rutier

Zece polițiști de pe linia rutieră din cadrul IPJ Cluj au fost condamnați anul trecut la închisoare cu executare pentru luare de mită. Dosarul respectiv (detalii aici) se află acum în apel la Curtea de Apel Cluj. Însă, recent, o polițistă ar fi formulat un denunț anonim la DNA Cluj, indicând fapte de corupție care l-ar viza pe comisarul Danuț Todea, actualmente împuternicit pe funcția de șef al Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca. Mai mult, în declarația de avere a comisarului, în anul 2019 a fost raportată o donație de 200.000 de euro de care ar fi beneficiat soția acestuia, de profesie educatoare.

*Later edit: suma de 200.000 de euro a fost primit de la tatăl soției, după ce familia acesteia ar fi vândut un imobil în centrul Clujului. 

Citește și: Gelu Călburean, polițistul de la Serviciul Rutier prins BĂUT la volan, după ce a provocat încă un accident, iese la pensie ca ”inapt medical”

Vrăbiuțele Ziar de Cluj ne-au povestit că procurorii anchetează mai multe fapte de corupție indicate în denunțul cu pricina, despre Dănuț Todea existând acuzații că ar favoriza o colegă din Biroul Rutier și ar interveni la subalternii săi aflați în trafic pentru a proteja anumiți afaceriști din Cluj-Napoca. Ziar de Cluj a formulat o cerere către DNA Cluj pentru a afla mai multe despre acest dosar, însă etapa cercetărilor penale nu favorizează transmiterea de informații oficiale, iar persoanele vizate beneficiază de prezumția de nevinovăție. 

Sursele publicației susțin că denunțul vine de la o polițistă cu antecedente pe linia conflictelor cu colegii de muncă, o tânără din Maramureș, care a activat în Poliția Huedin, iar în prezent este subalterna comisarului Todea. Mai mult, sursele susțin ca demersurile acesteia sunt cu caracter răzbunător pentru că „s-a obișnuit cu munca de birou și când i s-a cerut să lucreze pe teren a început scandalurile”, mai spun sursele.

Alte surse susțin că tânăra a primit atribuții de la superiorul ei pe care a refuzat să le respecte și că s-ar fi cerut chiar ea la munca din teritoriu, iar Todea ar fi apreciat de către toți ceilalți de la Biroul Rutier.   

Conflictele însă par să fii luat amploare, iar în denunțul cu pricina s-ar fi pus în discuție și favorizarea unei alte subalterne de-a comisarului, cu suspiciunea că între cei doi există o relație mai apropiată.

De altfel, informațiile de mai sus au fost prezentate și celor de la SIPI, care au transmis o informare oficială către conducerea Inspectoratului de Poliție Cluj. Pe această cale, cei de la Control Intern au deschis o anchetă proprie care-l vizează pe șeful Biroului Rutier Cluj-Napoca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *