Justitie

După dezvălurile jurnalistului Liviu Alexa despre dosarul Ciceo-Bene, afaceristul a cerut strămutarea procesului. Întrebare pentru judecătorii clujeni: De ce Bene nu a fost audiat online timp de patru ani?

Scris de 1,045

Afaceristul clujean Ioan Bene, încarcerat în prezent într-un penitenciar din Italia, a formulat o cerere la Curtea de Apel Cluj, prin care solicită strămutarea procesului în care este judecat pentru șpaga oferită directorului Aeroportului Cluj-Napoca, David Ciceo.

Solicitarea de strămutare formulată de avocatul lui Ioan Bene a fost înregistrată la cinci zile după ce jurnalistul Liviu Alexa a publicat o serie de dezvăluiri despre faptele de corupție săvârșite de afacerist și locuința dăruită cu titlu de șpagă directorului David Ciceo.

Citește și: Lovitura de teatru in dosarul de șpagă al lui David Ciceo, șeful Aeroportului Internațional, trimis de DNA in judecata pentru ca a luat mita o vila de la Nelu Bene!

Ioan Bene și David Ciceo au fost trimiși în judecată în 2017, DNA Cluj acuzându-i de dare, respectiv luare de mită. Culmea, în tot acest timp, magistrații nu au reușit să îl audieze pe Ioan Bene (fugit în Italia înainte de sentința din dosarul Mită la CJ Cluj). În cei patru ani, tentativele de a-l audia pe Bene au eșuat din mai multe motive: informații neclare despre unde se afla acesta, tehnică de audiere prin video-conferință din Italia – incompatibilă cu cea utilizată de Tribunalul Cluj, etc.

Prin cererea de strămutare se solicită judecarea dosarului într-un alt tribunal, aspect care poate duce la reluarea procesului de la zero. Potrivit informațiilor oficiale, Ioan Bene, care are deja două sentințe de condamnare la închisoare (dosarul cu mita la CJ Cluj și cel cu evaziunea fiscală de la București) recunoscute de statul Italian, unde acesta are rezidență fiscală. În tot acest timp, Bene a reușit performanța de a executa o parte din aceste pedepse în libertate, fiind monitorizat de către autoritățile din Italia printr-o practică similară cu controlul judiciar din România. Mai mult, luxul de care a beneficiat afaceristul a fost să se întoarcă în țară fără probleme la câteva luni după ce primise prima pedeapsă de închisoare cu executare, aplicarea acesteia fiind preschimbată de către organele de control din Italia. Însă, cea de-a doua sentință venită de la București a complicat lucrurile pentru afacerist, care a cumulat mai bine de 7 ani de închisoare, motiv pentru care autoritățile de acolo au decis ca acesta să execute o parte din pedeapsă în regim privativ de libertate, urmând ca eliberarea lui să se facă în urma propunerii unor comisii specializate.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 9 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 12 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 15 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 15 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 16 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 17 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 17 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 18 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 18 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 19 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 20 hours Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 21 hours In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE