Din oras

Satul medieval reinvie pe strada Potaissa

Viniluri cu The Beatles, cutite care mai de care, bani vechi din tara si strainatate, sabii, fotografii de 100 de ani, vesnicele briz-brizuri, uleiuri presate la rece, dulciuri si chiar ursuleti de plus imbracati in port traditional unguresc – le gasiti pe toate la targul mestesugarilor din cadrul Zilelor Culturale Maghiare ce au inceput astazi.

Strada Potaissa a prins viata inca de azi dimineata. Colectionerii, mestesugarii si comerciantii si-au intins tarabele, pe care au insirat de la cele mai vechi obiecte, la cele mai noi: mancaruri, bauturi, dulciuri, jucarii, articole de colectie.

Pe una dintre ele stau intinse zeci de cutite. Mai mici, mai mari, colorate sau simple, bricege, sabii. Se cumpara, spune barbatul din spatele mesei late.

“Vand lucruri de colectie. Sunt o gramada de colectionari care cauta bricege, brichete, carti postale, miniaturi. Le adun din tot Ardealul, mai aduc si de afara”, explica el.

Iar preturile sunt modeste: de la 5 lei, la 30. 

Cateva tarabe mai incolo, se vand posete lucrate hand-made, vanzatoarele le-au facut cu mana lor, asa cum e si uleiul presat la rece sau dulciurile de casa de pe aceeasi strada. 

Intreaga strada se doreste a fi un sat medieval cum erau odinioara, chiar daca pe tarabe se vand ursuleti de plus sau aparate de fotografiat, iar vizavi stau tarabele cu bere rece. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *