Din oras

Santierul Platinia s-a extins autorizat pe aleea pietonala

Dupa ce Ziar de Cluj a aratat ieri ca santierul Platinia de pe amplasamentul fostei fabrici de bere s-a extins pe o alee pietonala si a blocat accesul unui vecin la propria gradina, oficialii Primariei Cluj-Napoca sustin ca totul a fost legal si ca exista chiar o autorizatie in acest sens, pentru “organizare de santier”.

“Pentru organizarea respectiva de santier exista autorizatia 369/31.03.2015, autorizatie emisa pentru Florisal SA. La ora actuala se respecta autorizatia, este prevazuta aleea de acces pentru gradina reclamantului. Fiind vorba de o constructie foarte mare, s-a dat si autorizatie de organizare de santier pe langa autorizatia de construire”, au aratat reprezentantii Primariei.

Vecinul santierului se plange ca muncitorii s-au extins peste domeniul public, el abia putand sa se mai strecoare pana la intrarea in gradina.

“Cand au venit, in primavara, sa construiasca au blocat accesul la gradina pe care o am aici, fara sa intrebe nimic. Au pus baracile acestea. Inainte aici era o statie de alimentare cu gaz a Fabricii de Bere. Era o distanta de un metru, un metru jumate pana la gardul nostru, unde se putea circula absolut normal. Portiunea respectiva era betonata si delimitata, nu era vorba de o confuzie, sau ceva. Ei au venit cu niste pamant, l-au impins pana langa gardul meu si au amplasat baracile. Cand sa ma duc la gradina, nu mai puteam merge, accesul blocat. Anunt Primaria, au trimis Politia Comunitara (Locala – n.red.) ei tot incercau sa ma convinga ca au autorizatie de constructie. Eu nu am intrebat de autorizatie, mi-au blocat intrarea aici. Apoi au strans un pic pamantul cu lopata, cat sa putem trece cu piciorul, dar nu mai poti trece cu roaba, nu mai poti trece cu un sac”, arata Alexandru Ioanitescu, vecinul santierului.

Pe locul fostei fabrici de bere Ursus, demolata in 2013, se va edifica pana in septembrie 2016 ansamblul rezidential Platinia, proiectul omului de afaceri Vasile Puscas. Ansamblul va avea 320 de apartamente, un shopping mall de 13.000 de metri patrati pe primele doua niveluri si o parcare subterana. Suprafata totala construita va fi de 55.000 de metri patrati, iar investitia se ridica la 25 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *