Din oras, General

Șantierul de pe 21 Decembrie 1989 s-a închis, dar lucrările continuă pentru «reparații și întreținere»

Scris de 546

Șantierul 21 Decembrie 1989 a fost închis, dar lucrările continuă. Reprezentanții Primăriei au anunțat recent o serie de lucrări pe câteva străzi pentru «reparații și întreținere». Prima arteră supusă reparațiilor este chiar Bdul 21 Decembrie 1989.

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat o serie de investiții în infrastructura rutieră din oraș.

Reprezentanții Primăriei nu au oferit detalii privind tipul intervențiilor pentru reparații pe segmentul bdului de la numere 23-33, porțiune ce cuprinde noua stație pentru BUS recent amenajată.

La începutul lunii mai, Dan Tarcea anunța finalizarea lucrărilor de modernizare a Bdului 21 Decembrie 1989 și demararea procedurilor de recepție.

„Cluj-Napoca: Lucrările la Bulevardul 21 Decembrie 1989 (1,7 km) au fost finalizate și începe procedura de recepție a lucrărilor efectuate.
Lucrările au presupus intervenții pe o suprafață de peste 43.000 mp: Bulevardul 21 Decembrie 1989 între Piața Unirii și Biserica Sfântul Petru/strada Buftea și strada David Ferenc (între B-dul. 21 Decembrie 1989 și strada Brassai Samuel).
Tipuri de intervenții:
– 174 noi arbori plantați (care se adaugă celor 105 deja existenți)
– spațiu urban eficientizat
– scuar în locul parcării din fața bisericii Sf. Petru
– mobilier urban modern
– sistem de iluminat cu tehnologie LED
– benzi dedicate pentru transport public și biciclete.
Valoarea investiției este de 41.789.589,635 lei fără TVA. Proiectul beneficiază de finanțare din fonduri europene”, semnalau reprezentanții Primăriei pe pagina electorală de facebook.

Acum, artera care străbate centrul municipiului Cluj-Napoca figurează din nou la capitolul intervenții pentru întreținere și reparații.

Potrivit edilului Emil Boc, proiectul de modernizare a bulevardului reprezintă o investiție pentru 100 de ani înainte…

„Să știți că și eu sunt la fel de atent și de riguros, pentru că lucrările nu se fac pentru un an, se fac pentru 50-100 de ani de acum înainte. Nu ne jucăm cu ele. 

Voi fi extrem de exigent iar, de altfel, comisia de recepție lucrează sub control public”, declara în februarie 2022 Emil Boc.

Lucrările de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 au debutat în martie 2021. Șantierul s-a închis la finalul lunii aprilie 2022.

Parțial, finanțarea a fost acoperită din fonduri europene. Durata de execuție a fost de 13 luni, conform contractului.

La începutul lunii Aprilie 2022, administrația locală a aprobat suplimentarea fondurilor necesare pentru lucrările de modernizare a Bdului 21 Decembrie 1989. Valoarea finală a contractului a fost majorată de la 56.351.253 lei la 59.767.439 lei.

CITEȘTE ȘI: Calitatea îndoielnică a vieții de pe șantierul 21 Decembrie 1989

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 2 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 3 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 3 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 4 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 5 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 6 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 8 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 19 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE