Din oras, General

Șantierul de pe 21 Decembrie 1989 s-a închis, dar lucrările continuă pentru «reparații și întreținere»

Scris de 882

Șantierul 21 Decembrie 1989 a fost închis, dar lucrările continuă. Reprezentanții Primăriei au anunțat recent o serie de lucrări pe câteva străzi pentru «reparații și întreținere». Prima arteră supusă reparațiilor este chiar Bdul 21 Decembrie 1989.

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat o serie de investiții în infrastructura rutieră din oraș.

Reprezentanții Primăriei nu au oferit detalii privind tipul intervențiilor pentru reparații pe segmentul bdului de la numere 23-33, porțiune ce cuprinde noua stație pentru BUS recent amenajată.

La începutul lunii mai, Dan Tarcea anunța finalizarea lucrărilor de modernizare a Bdului 21 Decembrie 1989 și demararea procedurilor de recepție.

„Cluj-Napoca: Lucrările la Bulevardul 21 Decembrie 1989 (1,7 km) au fost finalizate și începe procedura de recepție a lucrărilor efectuate.
Lucrările au presupus intervenții pe o suprafață de peste 43.000 mp: Bulevardul 21 Decembrie 1989 între Piața Unirii și Biserica Sfântul Petru/strada Buftea și strada David Ferenc (între B-dul. 21 Decembrie 1989 și strada Brassai Samuel).
Tipuri de intervenții:
– 174 noi arbori plantați (care se adaugă celor 105 deja existenți)
– spațiu urban eficientizat
– scuar în locul parcării din fața bisericii Sf. Petru
– mobilier urban modern
– sistem de iluminat cu tehnologie LED
– benzi dedicate pentru transport public și biciclete.
Valoarea investiției este de 41.789.589,635 lei fără TVA. Proiectul beneficiază de finanțare din fonduri europene”, semnalau reprezentanții Primăriei pe pagina electorală de facebook.

Acum, artera care străbate centrul municipiului Cluj-Napoca figurează din nou la capitolul intervenții pentru întreținere și reparații.

Potrivit edilului Emil Boc, proiectul de modernizare a bulevardului reprezintă o investiție pentru 100 de ani înainte…

„Să știți că și eu sunt la fel de atent și de riguros, pentru că lucrările nu se fac pentru un an, se fac pentru 50-100 de ani de acum înainte. Nu ne jucăm cu ele. 

Voi fi extrem de exigent iar, de altfel, comisia de recepție lucrează sub control public”, declara în februarie 2022 Emil Boc.

Lucrările de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 au debutat în martie 2021. Șantierul s-a închis la finalul lunii aprilie 2022.

Parțial, finanțarea a fost acoperită din fonduri europene. Durata de execuție a fost de 13 luni, conform contractului.

La începutul lunii Aprilie 2022, administrația locală a aprobat suplimentarea fondurilor necesare pentru lucrările de modernizare a Bdului 21 Decembrie 1989. Valoarea finală a contractului a fost majorată de la 56.351.253 lei la 59.767.439 lei.

CITEȘTE ȘI: Calitatea îndoielnică a vieții de pe șantierul 21 Decembrie 1989

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 2 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 2 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 3 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 4 hours Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 6 hours In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
 • Acum 14 hours General
  EXCLUSIV! Bătăușele au fost date afară din PSD Cluj
 • Acum 22 hours Focus
  Specialiștii clujeni, despre reacția PSD ȘI ANPC la automatizarea sistemului de cumpărături la Auchan: „discurs „populist” în cazul Auchan – VIDEO
 • Acum 22 hours In vizor
  VIDEO: Pe Calea Florești, Emil Boc a aprobat o huidumă de 25 de etaje. Atât în disprețul clujenilor, cât și al celor mai elementare măsuri de siguranță, hiuduma fiind înfiptă în structura de rezistență a unui zid de sprijin al unei lucrări arhitectonice, Nodul ”N”
 • Acum 23 hours In vizor
  Boc, mână în mână cu judecătorii de la Cluj. Cum încearcă să evite plata de milioane de euro – totul pentru părculeț
 • Acum 23 hours General
  Presa de chitanțier ne dă știri triumfaliste despre ”noul punct de belvedere al Clujului, Turnul Pompierilor”. ȘAPTE ANI A DURAT REABILITAREA UNUI FLEAC. Între timp, adevăratul ”punct de belvedere”, Cetățuia, zace în paragină
 • Acum 1 day Din oras
  Un american din Cluj şi-a sechestrat soţia şi a ameninţat că o ucide. A urcat pe acoperișul casei, înarmat cu o lingură
 • Acum 1 day Focus
  Anton Hadăr, președintele Federației Alma Mater, la NCN, despre legile educației: „Au fost mai multe lucruri pe care le-am dorit a fi luate în seamă, nu le-am văzut aprobate” – VIDEO
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE