Sport

Doi jurnalisti clujeni condamna mesajul ciudat al lui Tise despre unificarea U si CFR

Astazi, pe Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, l-a apucat harnicia sa trimita mesaje de unire cand comunitatea U sangereaza si este umilita.

Jurnalistul Liviu Alexa a fost primul care a reactionat la mesajul trimis de Alin Tise pe retelele de socializare in numele Consiliului Judetean. Acelasi mesaj a fost trimis printr-un comunicat de presa de pe adresa de e-mail a forului judetean.

“Mesajul socant al lui Alin Tise despre CFR si U! Pai, cu abordarea asta, e de inteles de ce se intampla ce se intampla. Tise e bine intentionat, dar aici greseste: U si CFR nu pot fi mixate niciodata PS: Acest mesaj a fost trimis azi presei de pe mailul CJ si semnat de Tise”, a scris Liviu Alexa pe profilul sau de Facebook.

La randul sau, jurnalistul Mihai Hossu, un sustinator infocat al lui U Cluj, a fost si mai dur in reactia pe care a avut-o cu referire la mesajul lui Alin Tise.

“Se arată semne, maică!

Astăzi, Alin Tise vrea nici mai mult nici mai puțin decât denazificarea fotbalului clujean! Să facă el o uriașă forță care să cucerească întreaga Europa!

Săpați tranșee, fraților! Astia-s duși cu capul”, a scris Mihai Hossu pe profilul sau de Facebook.

Redam integral mesajul trimis de Alin Tise:

Clujul are campionii României la fotbal – CFR 1907 Cluj

Felicitări echipei, antrenorului, întregului staff, dar și patronilor și finanțatorilor acestui club care în ultimii cinci ani au făcut cinste Clujului și clujenilor.

Este doar meritul vostru, în totalitate.

Regret că legislația din România nu permite finanțarea unei echipe de fotbal, chiar private, dacă acest lucru este dorit de către comunitate.

Dincolo de simpatiile fiecărui clujean, dincolo de vorbele spuse de unii sau de alții, rămân, peste toate, performanța și valoarea voastră demonstrate.

Cred că a sosit momentul ca la nivelul Clujului să abordăm matur și responsabil susținerea sportului, în general, și a fotbalului, în special.

Cred că a sosit momentul să ne întrebăm dacă județul Cluj nu ar putea avea o echipă de Champions League și care, în câțiva ani, să poată câștiga această competiție.

Să ne întrebăm dacă acest județ poate susține două echipe care să facă performanță sau se impune o abordare pragmatică, fără ipocrizie, în care comunitatea clujeană să investească într-o singură forță fotbalistică care să poată câștiga Champions League.

Să ne întrebăm dacă nu putem pune împreună, în comun, întreaga infrastructură sportivă și cu resursele acestei comunități – private/publice să ajungem în vârf.

Cred că vom putea ajunge la această performanță deplină când vom aborda responsabil, fără patimă și fără ipocrizie, acest subiect și ne vom stabili ținte mărețe pe care această comunitate să le susțină.

Nu știu dacă suntem pregătiți cu toții să facem acest lucru și dacă  raționamentele de diverse forme nu ne împiedică.

Cred însă că, dincolo de toate astea, Clujul poate avea performanță europeană la nivelul cel mai înalt doar dacă întreaga comunitate devine parte la un proiect matur, responsabil și în interesul nostru local. Ar fi un proiect unic pentru România.

Știu că voi avea nenumărate opinii, critici, poate chiar susțineri ale acestui mesaj.

Chiar și asta ar fi un câștig foarte mare întrucât asumăm public, fără ipocrizie, o discuție aplicată despre cum putem noi ca și comunitate clujeană să câștigam Champions League.