In vizor

Saci cu buletine de vot din Ungaria, găsiți într-un depozit de gunoi din Mureș. Unele voturi erau pentru opoziția anti-Viktor Orban

Scris de 939

Mai mulți saci cu buletine de vot pentru alegerile parlamentare din Ungaria de duminică 3 aprilie au fost găsiți miercuri în zona Livezeni din județul Mureș, transmite publicația locală Punctul. Poliția a început o anchetă în acest caz.

Potrivit publicației maghiare HVG, pe undele dintre buletinele de vot găsite, votul fusese dat pentru partidele de opoziție.

Sacii cu buletine de vot au fost aruncați pe un teren unde se aflau depozitate și alte deșeuri din construcții. O parte dintre buletinele de vot erau parțial arse.

Potrivit Punctul.ro, maghiarii din România care au și cetățenie maghiară care s-au înscris până la data de 9 martie 2022 pot vota prin corespondență la alegerile din Ungaria ce vor desfășura în data de 3 aprilie.

Interesant este cum ieri Poşta Română a reacţionat la o campanie denigratoare a Asociaţiei EMNT, care parcă ar fi pregătit să se arunce pisica moartă a unor asemenea fapte în curtea instituţiei române. Oarea SRI şi SIE ce anume păzesc?

CITEŞTE: În contextul alegerilor de duminică din Ungaria, Asociația EMNT din Cluj Napoca a plătit un spot publicitar denigrator la adresa Poştei Române: “Nu lăsa votul tău pe seama serviciilor poștale!“

Se pare că Viktor Orban nu prea se simte bine în “majoritatea” pe care o are.

CITEŞTE ŞI: Viktor Orban se foloseşte de frica oamenilor pentru un pumn de voturi

Val de acuzații în Ungaria în scandalul buletinelor de vot aruncate lângă Târgu Mureș: Opoziția cere anularea tuturor voturilor din diaspora, Fidesz acuză o înscenare

Scandalul buletinelor de vot din Ungaria aruncate la gunoi lângă Târgu Mureș ia amploare în Ungaria, cu trei zile înaintea alegerilor tensionate de duminică. Candidatul opoziției unite la funcție de premier, Peter Marki-Zay, susține că e un furt și cere anularea tuturor voturilor din Diaspora, în timp ce UDMR și Fidesz susțin că e vorba despre o ”provocare” și o ”înscenare” din partea partidelor de opoziție.

 • Miza scandalului e majoră, dat fiind că diferența din sondaje în Fidesz și opoziție e de 2-4 punte procentuale, în timp ce procentul de alegători indeciși e uriaș, de circa 30% din totalul votanților. Voturile din diaspora decid două mandate în Parlamentul de la Budapesta.

”Toate buletinele de vot din străinătate trebuie distruse pentru că e vorba despre o fraudă electorală. I-am prins. Fidesz e atât de speriat de înfrângere, încât nu se dau înapoi de la nimic: ei vor literalmente să arunce la gunoi voința electoratului”, a scris candidatul comun al partidelor de opoziție, Peter Marki-Zay, citat de portalul maghiar HVG.

În replică, Fidesz susține că e vorba despre o înscenare a opoziției. ”Stânga disperată e capabilă de toate relele”, a arătat partidul de guvernământ într-o declarație citată de Telex.hu. Fidesz a amintit de un incident din 2006, când un partid de stânga a fost acuzta că ar fi dat foc sediului unei televiziuni.

Și UDMR, aliată cu Fidesz, susține că e vorba despre o ”provocare” din partea opoziției. ”Imaginile arată că este o provocare organizată pentru a decredibiliza voturile din străinătate. Oricine e în spatele acestei provocări încearcă să manipuleze opinia publică în cel mai josnic mod”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 2 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 3 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 4 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 4 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 5 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 6 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 7 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 7 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 8 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 10 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE