Eveniment

Traian Băsescu: Prima reacţie după ce s-a externat

Traian Băsescu a vorbit pentru prima dată despre starea sa de sănătate. Fostul preşedinte a ieşit în public, pentru prima oară, după ce a fost externat. Acesta a spus de ce a fost, de fapt, internat în spital, dar şi ce urmează să facă după ce va fi evacuat din casa de la RAAPPS.

Traian Băsescu a avut prima sa reacţie după problemele de sănătate cu care s-a confruntat. Acesta a ieşit în curtea casei şi a adus primele lămuriri după ce s-a întors din străinătate.

Traian Băsescu, reacţie de ultimă oră

  • Traian Băsescu spune că a ajuns în spital pentru a face un tratament pentru pneumonie. Fostul preşedinte a adus lămuriri şi în privinţa deciziei instanţei.
  • Spune că se conformează cu ce au decis judecătorii în dosarul său de colaborator al securităţii şi că va elibera vila de protocol. Totuşi, va ataca această decizie la CEDO.
  • „Eu am făcut un tratament de șapte zile la Spitalul Militar, apoi am fost la spital în Bruxelles. Eu în Bruxelles nu am vrut să merg la spital, dar am avut un puseu de tensiune, de la o boală de plămâni. Diagnosticul de la Bruxelles e de pneumonie netratată la vreme.
  • Am recomandare să port mască tot timpul. Am discutat cu soția mea până spre dimineață, am decis să căutăm un apartament pe care să îl închiriem și să ne conformăm legii. Eu mă simt un cetățean care a trecut prin fața justiției. Că îi place sau nu, trebuie să se conformeze. Am văzut speculații, că i-au luat SPP, o să spună secrete. Nu, niciodată nu o să uit că am fost președinte.
  • Acum mă simt bine. Trebuia să fiu acasă, avem de luat decizii. Trebuie să caut un apartament și după ce mi se pare mie că l-am găsit trebuie să fie de acord și Maria. Să avem în apropiere un magazin, o stație de metrou. Mă duc până la bancă pentru că eu nu am investit în imobiliare, ci în titluri de stat, iar ele ar trebui vândute să ne luăm un apartament. Vrem cu trei camere având în vedere facturile uriașe care vin la gaze și electricitate”, a spus Traian Băsescu.
  • Până pe 10 martie, Traian Băsescu trebuie să se odihnească, pentru că așa l-au sfătuit medicii. Apoi, se va muta în casă nouă, după ce va găsi un nou apartament.