In vizor

Să ţinem minte pentru când NOSĂ primim, cum ni s-a zis că OSĂ primim finanțare pentru Spitalul de Copii sau Centrul de Transplant

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a explicat marți de ce două proiecte „mature” din domeniul sănătății, respectiv Spitalul Monobloc de Copii și Centrul de Tranplant Multiorgan de la Cluj-Napoca nu au primit finanțare prin PNRR, așa cum a fost anunțat.

Alin Tișe a dat asigurări că vor fi bani, pe alte axe de finanțare, pentru unul dintre cele două obiective.

„Clujul a obținut resurse financiare mari, pe toate axele. Gândiți-vă la centura metropolitană, la metrou. Într-adevăr, în ceea ce privește cele două obictive (cele două unități sanitare noi, n. red.), am discutat cu premierul și am convenit că nu pot intra mai multe obiective din același județ la finanțare. Astfel, a intrat Institutul de Neurologie, urmând ca pe finanțarea pe sănatate din primăvară să intre Spitalul de Copii Monobloc sau Centrul de Transplant Multiorgan”, a declarat Alin Tișe la o emisiune de chitanţier.

Cică s-a muncit doi ani la cele două obiective pentru care în acest moment nu sunt bani. Mai ales din gură, când a fost să ni se dea asigurări, în ciuda evidenţei, că sunt bani, vom primi banii, banii sunt la uşă, aşteaptă să fie ridicaţi.

„Puteam să tot cârpim spitalele pe rând, cum fac în alte județe, Dar pe lângă ce avem, noi vrem spitale noi. Dar ni s-a spus că avem 3-4 proiecte deodată și nu pot ține pasul cu finanțările. Asta a fost discuția. Ne-a garantat prim-ministrul Nicolae Ciucă faptul că unul din proiecte va intra pe o altă axă de finanțare. Sper să nu mă dezamăgească domnul Ciucă”, a mai spus Tișe.

Asta cu putem „cârpi spitale”, e valabilă şi pentru Boc care cârpeşte şcoli de imediat 20 de ani, fără să fi făcut una nouă.

Având în vedere că se pregătește „rotativa”, iar Nicolae Ciucă va „preda” postul de prim-ministru unui membru al PSD ar putea da, însă, înapoi aceste proiecte. Dar Alin Tișe speră că nu va fi cazul.

„Nu mă interesează ce prim-ministru există și cine dă banii. Să dea și PSD, că va intra în istoria acestui județ. O sa-l rog și pe viitorul prim-ministru sa înțeleagă importanța unui spital de copii într-o regiune ca și Clujul. Indiferent cine e, trebuie să întelegeă de la sine că e nevoie să salvam vieți. Dacă nu, să se ducă să crească oi”, a mai spus Alin Tișe.