Politica

Să lingi unde ai scuipat, sau cum „pitecantropul politic” Horia Nasra se alătura lui Victor Ponta după ce, în trecut, l-a făcut „copil răsfățat”, „plagiator”, „ipocrit” și „om politic slab”

Evenimentul relatat de redactorul șef al Ziar de Cluj, Victor Lungu, când Nasra și Ponta mai că s-au luat la bătaie pe holurile NCN nu este solitar. Horia Nasra are un istoric interesant atunci când vine vorba de sărit la gâtul lui Victor Ponta. Nu vorbim despre bârfe la colțul gardului, despre sms-uri anonime date la un șpriț. Vorbim despre postări pe Facebook, dar și despre scrisori trimise presei prin care mega politicianul Nasra a măturat pe jos cu Ponta. 

O simplă căutare pe Google ne găsește două articole extrem de interesante din 2017. Primul, o scrisoare trimisă lui Victor Ponta, prin intermediul Ziua de Cluj. 

„Domnule Victor Ponta,

În ultimele săptămâni, multiplele calități pe care vi le-ați acordat vizavi de PSD, de `apărător al partidului` și mai ales a `democrației de partid` m-au determinat să trec câteva note de subsol, amintiri, care vă pot completa discursul deja asumat, despre morală în politică și partid.

Sunt două momente din istoria politică recentă a domniei voastre, care îmi vin în minte: excluderea lui Mircea Geoană din PSD și propriile opțiuni electorale, pe care le-ați expus când încă dețineați mandatul de președinte al PSD.

Așa cum spuneați în trecut, ați fost mereu un laburist al PSD, intrarea în politică fiind doar o oportunitate de viață, în intimitatea dumneavoastră neavând vreodată cea mai mică afinitate cu politica de stânga, însă și mai grav, traiectoria personală fiind mereu prioritară, în defavoarea echipei, a membrilor PSD, care v-au dat totul: prim-ministru, președinte de partid, deputat.

„În ’90 am fost şi am votat cu domnul Raţiu, nu a câştigat. În ’92 am votat cu domnul Constantinescu, nu a câştigat. În 1996 am votat cu domnul Constantinescu, a câştigat. Deci cât e: 2-1, nu ? În 2000 am votat cu domnul Isărescu, nu a câştigat, 3-1. În 2004 am votat cu domnul Năstase, nu a câştigat, 4-1. În 2009, în primul tur al votat cu Crin Antonescu, în al doilea tur cu Mircea Geoană, nu au câştigat” – Victot Ponta, 2014.

În toamna lui 2009 ați votat cu Antonescu, chiar dacă atunci erați șeful de campanie al președintelui Mircea Geoană iar după câteva luni l-ați contracandidat în partid. Câtă profunzime morală și recunoștință pentru un fost lider, pe care în 2011 l-ați și aruncat afară din PSD fără vreo urmă de remușcare iar astăzi din ipostaza de neînțeles, dați lecții de democrație și morală în PSD, fără să participați la două ședințe în ultimele șase luni. Câtă ipocrizie!

Ați demisionat în vara lui 2015 din fruntea PSD fără să fi fost obligat sau presat de cineva din interiorul PSD, apoi, după Colectiv, din cea de premier.

A fost sfârșitul generației USL, noul proiect inițiat de Liviu Dragnea câștigând alegerile locale și parlamentare en fanfare.

Nici un coleg nu v-a negat meritele guvernamentale, alături de miniștri PSD, însă frustrarea generată de înfrângerea politică din 2014, în fața lui Klaus Iohannis dar în fapt în fața lui Traian Băsescu, cel pe care l-ați invitat în 2006 la școala de vară a TSD și cu care ați continuat să mențineți un canal de legătură prin doamna Udrea, trebuie să o rezolvați în altă parte decât în echipa celor care v-au dat totul dar pe care nu i-ați votat decât în 2004…

Statul la pândă și speranța unei reveniri ronțăite în prima linie a PSD nu vă fac cinste domnule Victor Ponta, sunt sub demnitatea unui fost lider al PSD și nici nu sunt productive.

PSDul de mâine, Victor Ponta, este partidul altei generații, mai curate, mai apropiată valorilor cu adevărat de stânga”, a scris Nasra. Pe scurt, Ponta este făcut ipocrit și acuzat că l-a dat afară din PSD pe Mircea Geoană. Mai mult, Nasra îl acuza atunci pe Ponta că „stă la pândă” în speranța unei „reveniri ronțăite în prima linie a PSD”. 

Al doilea articol, scris de Monitorul de Cluj tot în 2017, cu titlul „Cum îi răspunde Horia Nasra lui Victor Ponta. “Un plagiator şi un om politic slab nu poate să emită păreri despre statutul partidului”, este mult mai dur. 

“Cred că discuţiile despre reformă în partid şi despre etică şi moralitate nu pot veni de la o personă cunoscută de toţi românii ca fiind plagiatoare. Un plagiator şi un om politic slab nu poate să emită păreri despre statutul partidului şi despre membrii care sunt daţi sau nu sunt daţi afară pe criterii corecte, din moment ce el la rândul lui l-a dat afară pe fostul preşedinte de partid Mircea Geoană şi chiar pe Cătălin Ivan cu care astăzi este aliat. Comportamentul lui Ponta e un comportament juvenil. Victor Ponta nu a câştigat niciodată o bătălie politică de anvergură. Singurele voturi pe care le-a luat au fost din judeţul Gorj. În rest, tot ce a făcut în cariera sa politică a făcut pentru că a fost membru al PSD. Cât priveşte jignirile pe care mi le-a adus, atât poate domnul Ponta… Este disperat pentru că vrea să îşi facă un nou partid şi gândindu-se că dacă parlamentarii nu s-au coalizat atunci când a vrut, ilegitim, să menţină guvernul Grindeanu, e foarte dificil să aducă acum parlamentari în noua formaţiune politică. E aproape imposibil să facă acest lucru.

De asemenea, Victor Ponta are o problemă personală cu mine, pentru că în mai multe ocazii l-am întrebat de ce şi-a bătut joc de resursele minerale ale României, l-am întrebat cum comentează afacerea Roşia Montană. Consider că multe dintre măsurile luate de Victor Ponta sunt acte de trădare faţă de România şi români, prin urmare are o chestiune personală cu mine, iar acum încearcă prin orice mijloc să mă jignească în fel şi chip. Mi-ar fi plăcut să am acest dialog cu el nu în presă, ci faţă în faţă într-un mediu civilizat. Din câte ştiu eu, Victor Ponta este angajatul Camerei Deputaţilor, este votat de români. Eu îi sugerez ca înainte de a avea preocupări politice, să îşi îmbunătăţească rata de participare la şedinţele Parlamentului şi să voteze legi, pentru că în momentul de faţă este un corigent, face parte din categoria deputaţilor corigenţi care nu prea dau pe la locul de muncă”, se revolta Nasra. Ați reținut? Ponta e făcut plagiator, un om care nu a câștigat niciodată o bătaie politică majoră. 

Nasra se enervase în acel moment pentru că Victor Ponta a sărit în apărarea lui Gabi Oniga, exclus de Nasra din PSD. Extrem de amuzant, Nasra era făcut în acel moment pitecantrop politic. 

„Zilele trecute Gabi Oniga a fost exclus din PSD de către un pitecantrop politic pus de Dragnea în fruntea Organizaţiei Cluj ( plus deputat) pe criteriul că este mai analfabet şi mai slugarnic decât ultimul consilier local din Teleorman! Motivul – „nu este agreat de Daddy”!”, scria Ponta. Un pitecantrop politic care astăzi e numai bun pentru Pro România! 

Dacă mesajele și bălăcărelile prin intermediul ziarelor nu vă sunt de ajuns, putem să căutăm puțin și prin istoricul domnului Horia Nasra, pe Facebook. 

Pe 21 iunie 2017, după ce Victor Ponta pierdea o luptă politică cu PSD-ul, Nasra a postat ironic un clip din filmul „Ultimul Samurai”, în care se sugerează că cei din PSD sunt bărbați adevărați, spre deosebire de Ponta și gașca lui.

Pe 12 aprilie 2017, același Nasra în acuza pe Ponta că e „copilul răsfățat” al PSD. 

În comentarii, Nasra nu avea nicio problemă să fie de acord cu urmăritorii care râdeau de conduita morală a lui Ponta

Mai are rost să continuăm? Există o vorbă în popor: „cine se aseamănă se adună”. Adevărat. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *