Din oras

S-a votat bugetul pe 2014 in Floresti. Primarul vrea trotuare pana in Cluj-Napoca si bani pentru centura

Consiliul Local Floresti a votat bugetul pe 2014, de 81.2 milioane de lei. Pentru anul trecut, edilii comunei au avut la dispozitie mai putin de jumatate din aceasta suma, mai exact putin peste 34 milioane de lei. Intre prioritatile primarului Horea Sulea se numara o gradinita, o sala de sport, o cladire pentru masini de interventie, precum si doua trotuare intre Cluj si Floresti. Edilul promite ca nu va lasa la o parte proiectul centurii de sud, pentru care e gata sa contracteze chiar un credit.

Din totalul veniturilor de 78 de milioane de lei programate pe acest an, cea mai mare parte a banilor, respectiv 7-8 % provin din “cote defalcate din TVA”, potrivit lui Horia Sulea, primarul din Floresti. Urmeaza alocarile de la Consiliul Judetean,, de aproximativ 5% si impozitele. Gazduirea Polus Center aduce comunei aproximativ 2 milioane de lei anual.

”Pe langa prioritatile clasice – drumuri, utilitati, anul acesta ne vom putea ocupa si de imbunatatirea vietii florestenilor. Ma gandesc aici la construirea unei gradinite, la o sala de sport sau piste de role. Vom mai construi o remiza PSI – o constructie speciala pentru parcarea masinilor de interventie pentru care ne-am propus o colaborare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Cluj. Vom construi doua trotuare care vor lega Florestiul de Cluj, de o parte si de alta a DN1”, a declarat Sulea pentru Ziar de Cluj.

Costul amenajarii acestor trotuare a fost estimat la 372.000 lei. In privinta Centurii de Sud, edilul spune ca spera sa primeasca bani de la Guvern, din fondurile care vor fi alocate pentru infrastructura rurala.

“Vom afla daca suntem inclusi in acele investitii pana pe la mijlocul lunii februarie. Centura e o prioritate majora pentru noi, vom merge mai departe chiar si daca vom fi nevoiti sa accesam credite in acest sens”, a mai spus primarul.

Totalul cheltuielilor estimate in bugetul pe 2014 al primariei din Floresti depaseste 81 de milioane de lei.

Foto: floresti-gilau.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *