Din oras

Clujeanul Dacian Makszin, la Mondialele Paralimpice de tenis de masa

Clujeanul Dacian Makszin va reprezenta Romania la Campionatul Mondial Paralimpic de tenis de masa de la Beijing, China. Makszin, care a ramas paralizat la varsta de un an in urma unui vaccin de poliomielita, porneste in competitia mondiala de pe locul 20 si este hotarat sa se intoarca acasa cu mai multe meciuri castigate.

Dacian Makszin are 32 de ani, iar la varsta de un an a ramas imobilizat intr-un scaun cu rotile, fiind paralizat din cauza unui vaccin. S-a indragostit de tenis de masa inca din scoala generala, iar in ultimii ani a reusit performante notabile.
Sportivul se antreneaza la Clubul Sportiv Lamont din Cluj-Napoca, un club pentru persoane cu dizabilitati. Se pregateste in fiecare zi cel putin doua ore, intr-un sediu nou, spatios.

“De doua luni, ne-am schimbat locatia si avem patru mese de tenis, la care se adauga un robot performant”, spune acesta.

Astfel, asteapta cu nerabdare turneul de pregatire si va participa la mai multe meciuri internationale. Unul dintre turnee se va desfasura la Cluj-Napoca,  in 12-15 iunie, la Sala Sporturilor “Horia Demian”.

“Inca nu stim calendarul de pregatire, dar vom ajunge, probabil, si in Slovenia”.

Clujeanul este antrenat Anca Chereches. Cat despre Campionatul din Beijing, din 6-15 septembrie, nu are mari emotii.

“La Mondiale, voi pica cu favoritii din primele cinci locuri.  Emotii am, dar deja sunt obisnuit cu ele, deoarece Jocurile Paralimpice de la Londra, unde am participat in 2012, este cel mai inalt nivel unde poti sa ajungi ca jucator”.

“Imi doresc sa fac mai mult. De exemplu, la Jocurile Paralimpice de la Londra, am castigat cub jucatorul numarul 9 mondial. In China, principalul obiectiv este sa trec de grupe, si bineinteles mai mult decat o simpla participare”, spune acesta.

Dacian Makszin practica tenisul de masa de mai bine de zece ani si a participat la numeroase competitii din diferite tari din Europa, Asia si America de Sud.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *