Anchete

Rețeaua de traficanți cu nume din desenele animate. DIICOT ni-i prezintă pe Picaciu, Juniorul, Flocea, BIGI și ”colaboratorii” lui Porumb

Dosarul instrumentat de DIICOT Cluj a pus cap la cap ”locotenenții” lui Adrian Porumb, oamenii prin intermediul căruia acesta vindea cantități importate de prafuri, muguri, pastile și care la rândul său și-au făcut ”profit” de pe spatele dependenților de etnobotanice.

Ziar de Cluj a sesizat în tot acest timp că fenomenul consumului de droguri a ajuns la cote maxime în Cluj-Napoca, în ultimii ani. Haideți să aruncăm o privire pe ancheta procurorului Mihaela Corina Irimieș, cea care a conexat informațiile din mai multe anchete ale DIICOT, pentru a identifica întreaga activitate a rețelei lui Porumb.

Din investigațiile efectuate de către BCCO Cluj a reieșit împrejurarea că și în cursul anului 2018, inculpatul Porumb Adrian Ionuț își continuă activitatea infracțională în sensul că, plasează pe piața din Cluj-Napoca substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive prin intermediul altor persoane.

„Din datele obținute până în prezent, s-a stabilit că inculpatul Ionuț Adrian Porumb a pus în vânzare și a plasat pe piața de consumator din Cluj-Napoca, substanțe interzise prin lege, cu ajutorul numiților Buzan Radu Septimiu zis FLOCEA, Fodor Sorin Viorel zis BOMBA și fratele acestuia Fodor Sergiu Dan zise JUNIORU.

În legătură cu aceste trei persoane, s-a stabilit că acestea locuiesc în zona Groapă din Cartierul Mărăști, unde distribuiau direct sau prin intermediul altor persoane substanțele pe care le procurau de la Adrian Ionuț Porumb”, arată cei de la DIICOT Cluj.

FLOCEA, BOMBA și JUNIORU strângeau la comun sume de bani cu care plăteau drogurile de la Porumb. Ca să își scoată pârleala și să facă profit, la rândul lor le distribuiau către alți ”dealeri” precum Peternel Alexandru, Răcean Sergiu Sorin zis PICACIU și Cristian Adrian Pârv zis KIKI.

 

Blugi, shaworma și șampanie Cristal

 Cumnatul lui Porumb, numărul II din această rețea de traficanți, s-a ocupat deseori cu ”preluare de comenzi”, atât de la clienți cât și de la gașca de șmecherași, menționați mai sus. Spre amuzamentul anchetatorilor care l-au interceptat, Bojan George Cătălin (cumnatul lui Adrian Porumb, zis BG sau BIGI) folosea ”coduri” ce aveau corespondent în tipul și valoarea drogurilor pe care le avea de vânzare.

„Bojan George Cătălin a purtat mai multe convorbiri telefonice din conținutul cărora rezultă faptul că vorbea codat cu clienții, în sensul că se refereau la cantitatea de marfă prin raportarea la sume de bani sau folosea coduri precum: ”tricouri”, ”beri”, ”treninguri la 80”, ”bețe”, ”pantaloni”, ”șaorme”, sticle de băutură”, ”șampanie cristal”. De asemenea, este relevant și faptul că la mai multe date, Bojan a fost contactat de diferite persoane care îi cereau să facă rost de marfă de la cumnatul său, sau să trimită marfă prin intermediul lui Peternel”, explică anchetatorii.

Porumb Adrian Ionuț, Buzan Radu Septimiu, Fodor Sergiu Dan, Peternel Alexandru, Răceanu Sergiu Sorin  şi  Berki Casian  au fost arestați preventive pe 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *