In vizor

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul tinerilor expuși la droguri din Turda și Câmpia Turzii

Avocatul Poporului anunţă că s-a sesizat din oficiu după publicarea unor imagini cu numeroşi tineri surprinşi prăbuşiţi pe străzile oraşului Câmpia Turzii, judeţul Cluj, care s-ar fi aflat sub influenţa drogului „Zombie”. Sesizarea vizează posibila încălcare a unui articol din Constituţie privind protecţia copiilor şi a tinerilor.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu referitor la situaţia a numeroşi tineri surprinşi prăbuşiţi pe străzile oraşului Câmpia Turzii, judeţul Cluj, sub influenţa drogului „Zombie”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de instituţie.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor.

Mass-media a prezentat, în 19 septembrie, o situaţie alarmantă existentă la nivelul oraşului Câmpia Turzii, judeţul Cluj, unde a pătruns în rândul tinerilor un drog de mare risc, denumit «Zombie». Imaginile surprinse arată mai mulţi tineri care par a fi sub influenţa drogurilor şi care zac prăbuşiţi pe trotuare şi prin parcurile localităţii, tineri despre care presa relatează că au ajuns, în cele din urmă, în stare gravă, la spital. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au declanşat o anchetă cu privire la această situaţie. Din primele rezultate, se pare că a rezultat că tinerii ar fi consumat un drog nou introdus pe piaţa consumatorilor de droguri din România, extrem de periculos, denumit sugestiv «Zombie». Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu referitor la situaţia tinerilor. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor”, spune Matei Vîrtosu, purtător de cuvânt Avocatul Poporului.

In ultimul an, Ziar de Cluj a prezentat zeci de filmulete cu adolescenti clujeni “inghetati” de drogul ZOMBIE, o substanta interzisa din categoria etnobotanicelor, care a facut ravagii prin liceele din intreg judetul. Stirea ca DIICOT Cluj l-a prins pe Sorin Sergiu Scrob, zis si Baghera, considerat capul retelei de traficanti de Zombie, a facut inconjurul tarii. Insa in spatele acestei stiri se ascunde o munca de peste un an si jumatate a procurorilor DIICOT Cluj, iar Ziar de Cluj este in masura sa va prezinte cateva detalii absolut socante despre activitatea infractionala a acestor traficanti (culmea, care nici nu consuma).

 

In timp ce seful Politiei (acum schimbat) isi batea joc de ziaristi sustinand ca Clujul nu are o problema cu dorgurile, in timp ce toate organismele si ong-urile antidrog o tin langa cu campanii inutile, Florin Mornaila, seful DIICOT Cluj, si colegii sai procurori, au dat adevarata lovitura in acest fenomen, arestand doi dintre cei 3 capi adevarati ai retelei de difuzare a drogului ZOMBIE (al treilea este fugit in Spania). Tragem speranta ca judecatorii ce vor analiza munca procurorilor pe fond vor privi putin si la pozele si filmele din Ziar de Cluj si vor intelege cu adevarat cat de distrugator a fost si este acest drog pentru adolescenti. Ne-am saturat sa ii mai vedem prin parcuri, scari de bloc, statii de autobuz, “inghetati” si cu bale la gura.

 

In toata schema procurorilor, culmea!, Baghera, pe numele sau Scrob Sorin, are, de fapt, un rol mai putin important decat cel al furnizorilor, mult mai periculosi:

 

– PETRUȚ IOAN CĂTĂLIN, ZIS și COPOȚI

– RADU RĂZVAN, ZIS și USCATU

 

Ei sunt cei care l-au provizionat in mod constant pe Baghera cu drogul Zombie. E drept, nu trebuie sa fim lipsiti de generozitate si sa diminuam rolul lui Baghera in schema. Ca un director regional de corporatie, Baghera vindea la greu in tot judetul Cluj cantitati impresionante de Zombie, ba inca era atat de “amabil” incat dadea droguri la schimb cu bunuri furate, adeseori fiind tainuitor pentru hotii din zona Turda-Campia Turzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *