Politica

Replica lui Sorin Grindeanu pentru liderul deputaților UDMR, în scandalul intonării imnului secuiesc

Scris de 1182

Vicepremierul Sorin Grindeanu (PSD) a spus marți că nu-și retrage cuvintele și că sportivii care poartă tricoul cu tricolorul României trebuie să respecte acele culori, după reproșurile pe care i le-a adus liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond în scandalul intonării imnului secuiesc la meciul de hochei dintre România şi Ungaria.

“Nu comentez ce spune altcineva, fie el şi liderul grupului deputaţilor UDMR. Eu mi-am spus părerea, era vorba de naţionala României, nu naţionala unei părţi din România. Atâta timp cât te afli sub tricolor, (…) sunt convins că trebuie să respecţi acele culori. Asta este părerea mea şi mi-o menţin, repetând faptul că vorbim de naţionala României”, a spus Grindeanu, la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează faptul că liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, a afirmat că vicepremierul PSD a făcut “o gafă uriaşă” şi a avut o “atitudine intolerantă” atunci când a afirmat că a fost un gest incalificabil şi infam faptul că s-a cântat imnul secuiesc la meciul de hochei dintre România şi Ungaria.

Grindeanu a menţionat că “s-a depăşit o anumită limită”.

“Eu am văzut imagini, am văzut ştiri, că nu am fost nici în galerii, nici nu am văzut meciul, am văzut ştirile pe care presa le-a dat, am verificat, acele lucruri s-au întâmplat. Eu provin dintr-o zonă în care nu există tensiuni etnice, e multiculturalism, există teatrul maghiar, teatrul german, teatrul român, nu au fost niciodată chestiuni de acest tip. Cred că chiar mă aflu în postura în care să pot spune, neavând niciodată poziţii mai naţionaliste, că s-a depăşit o anumită limită. Am văzut poziţia şi a preşedintelui partidului din care fac parte că se va discuta această problemă. O să vedem”, a afirmat vicepremierul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a declarat marţi că, în contextul războiului din Ucraina, intonarea Imnului Ţinutului Secuiesc la meciul de hochei România-Ungaria reprezintă o provocare “de netolerat”, precizând că va fi o discuţie pe această temă şi în Coaliţie. “Cred că sunt exagerări care nu trebuie să mai aibă loc pe teritoriul României după 30 de ani de democraţie şi toată lumea va trebui să înţeleagă că România şi Europa au intrat într-o altă etapă. Repet, în contextul războiului, să vii cu astfel de provocări mi se pare de netolerat. Sunt convins că va fi o discuţie în interiorul Coaliţiei”, a spus Ciolacu, marţi, la Parlament.ULTIMA ORĂ

 • Acum 42 mins General
  Bă!!! V-ați tâmpit de tot? Aveți un suspect de crimă pe fugă și nu avertizați populația???
 • Acum 2 hours Eveniment
  Un mesaj al zidarilor de acum 85 de ani a fost descoperit la demolarea unui pod din Sibiu: ”Zidari din Cluj cari au executat tincuiala specială din mozaic”
 • Acum 3 hours In vizor
  România Educată e o poveste: 75% din elevi sunt analfabeți digital, o arată un studiu
 • Acum 5 hours Justitie
  CSM l-a exclus din nou pe Cristi Danileț din magistratură. Reacția judecătorului
 • Acum 5 hours Politica
  Ovidiu Cîmpean, viitorul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene
 • Acum 5 hours PubliNews
  În urma unei investiții de 500.000 euro, Farmec relansează brandul din portofoliu cu același nume
 • Acum 6 hours Eveniment
  FINAL TRAGIC: Tânăra dată dispărută a fost găsită moartă, împachetată în saci menajeri, lângă Aleșd
 • Acum 6 hours De cartier
  Valea Seacă a devenit Valea Plângerii pentru șoferi. În orice moment există riscul producerii de accidente din cauza gropilor
 • Acum 6 hours General
  Paraşutist de la Baza Câmpia Turzii, mort într-un exercițiu militar! Eforturile medicilor de a-l salva au fost în zadar
 • Acum 7 hours Eveniment
  Un bărbat condamnat la închisoare pentru trafic de droguri, prins pe stradă în Cluj
 • Acum 7 hours Din oras
  Clujul Verde: în buricul târgului velo-pietonal, vopseaua nu stă nicicum pe pistele de biciclete
 • Acum 8 hours De cartier
  Parcul Armătura: «Obiectivul nostru este să plantăm, nu să tăiem». Dar ca să plantezi, tre’ să tai
 • Acum 8 hours Eveniment
  ANAF Cluj plătește 470.000 lei pentru stabilirea valorii bunurilor sechestrate
Citește și...
Recomandările redacției