De cartier

Planul zonal de dezvoltare urbanistică «all inclusive» Borhanci intră în dezbatere înainte de aprobarea consilierilor clujeni

Scris de 918

Borhanci «cu de toate» – proiectul urbanistic de infrastructură educațională, de sănătate, sportivă și pădure-parc intră în analiza reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca înainte de votul consilierilor clujeni.

Aprobarea Planului Urbanistic Zonal – Dezvoltare infrastructură educațională, de sănătate, sportivă și pădure-parc în cartierul Borhanci – reprezintă o etapă birocratică necesară de consultare a publicului, etapă de care administrația locală va trece cu succes.
Oricum, amploarea proiectului – flancat pe de-o parte de viitoarea centură metropolitană iar pe de altă parte de un sens giratoriu ce trebuie extins – face ca acesta să fie proiectat, deocamdată, într-un viitor incert.

Până atunci, specialiștii administrației locale în materie de urbanism au dat drumul unor alte proiecte ambițioase pentru colonia Borhanci – locuințe și supermarket + centru comercial, spații de birouri și locuinţe colective.

Află detalii AICI și AICI.

Proiectul așa-numitului hub educațional din cartierul Borhanci, aprobat în februarie 2022 de urbaniștii din Primărie, ar putea fi dezbătut în curând în Consiliul local.

Potrivit celor mai optimiste scenarii, detaliile și valoarea finală a proiectului de prefacere a coloniei Borhanci într-o zonă modernă ar putea fi aprobate în Iunie 2022.

Proiectul de dezvoltare al coloniei Borhanci vizează construirea unei creșe, a unei grădinițe, a unei școli, a unui liceu, a unui centru de excelență pentru protonoterapie, a unui bazin de înot, a unei baze sportive și amenajarea unei păduri-parc.

În urmă cu cățiva ani, în locul Hub-ului educațional și de sănătate s-a dorit construirea unui cartier de case pentru tineret, dar s-a renunțat la această idee din cauza alunecărilor de teren.

Potrivit autorităților locale, atât realizarea sensului giratoriu Brâncuși-Borhanci, cât și extinderea arterei vor fi posibile abia în condițiile realizării centurii metropolitane.

Etapele dezvoltării proiectului imobiliar din Borhanci sunt:

Aprobare PUZ prin HCL
Realizare SF pentru obiectivele propuse în PUZ
Aprobarea studiilor de fezabilitate
Dezmembrare conform PUZ
Exproprieri pentru cauză de utilitate publică
Identificarea posibilităților de finanțare
Contractare proiect tehnic și extindere utilități
Contractare execuție lucrări infrastructură rutieră
Contractare proiecte tehnice pentru fiecare obiectiv în parte, separat, în funcție de posibilitățile de finanțare
Contractare execuție pentru fiecare obiectiv în parte

CITEȘTE ȘI: Mega-proiectul imobiliar din BORHANCI ar putea fi gata odată cu metroul

Mega-proiectul imobiliar din BORHANCI ar putea fi gata odată cu metroul. Deocamdată proiectul a intrat, în perioada 10-24 mai 2022, în analiza specialiștilor din Primărie, spre aprobare. ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 9 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 12 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 15 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 15 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 16 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 17 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 17 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 17 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 18 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 19 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 20 hours Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 21 hours In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE