In vizor

Renovatul „Ștrand «Grigorescu» RADP Cluj-Napoca” se va redeschide luna trecută!

Scris de 2,495

În data de 16 iunie, Ion Pantelimon, directorul general al RADP Cluj-Napoca, ne-a informat că la Ștrandul Sun încă se lucrează la amenajarea bazinului olimpic, ce va fi închis cu balon și va deveni piscină cu apă încălzită, cu ventilație automată a aerului, controlul umidității, iar acesta va avea și instalație de dozare a chimicalelor, în vederea păstrării unei igiene corespunzătoare. 

Ion Pantelimon a mai precizat că Ștrandul Sun se va deschide la sfârșitul lunii iunie a anului acesta, iar programul va fi de la 9 la 20 pentru bazinele exterioare și de la 6 la 22 pentru bazinul închis. Directorul RADP Cluj-Napoca promitea că bazinul acoperit va rămâne deschis tot timpul anului, iar prețurile vor fi similare celorlalte bazine din Cluj.

Suntem deja în 6 iulie și afirmațiile directorului RADP încă nu s-au adeverit. Am încercat să îl contactăm telefonic, însă acesta nu ne mai răspunde (pe banii noștri, nea’ Pantelică!), așa că ne-am decis să mergem la fața locului, pentru a constata situația din teren, dacă ștrandul s-a deschis, după cum Ion Pantelimon a promis. Nici vorbă, însă, de așa ceva!

La intrarea în fostul Sun, numitul de acum „Ștrand «Grigorescu» RADP Cluj-Napoca”, portarul ne-a informat că sâmbăta aceasta se vor redeschide doar cele 3 bazine vechi, care ar fi fost renovate. Același portar (asta e, dacă directorul nu ne răspunde, vorbim și noi cu cine putem!), ne-a precizat că la bazinele noi firma care a contractat magistrala lucrare încă lucrează și, pentru că e deja în întârziere, lucrează peste program, până noaptea. 

Ne-am deplasat la locul cu pricina, unde, seara, la 6, nu noaptea, se lucra în felul următor:

La Sun deocamdată, în ciuda promisiunilor de redeschidere ale directorului RADP, totul este ferecat, bine păzit, nu care cumva să vină cineva să vadă întârzierea nesimțită a lucrărilor! Cu toate că ștrandul Sun trebuia dat în funcțiune la sfârșitul acestei luni, conform declarațiilor lui Ion Pantelimon, situația, la fața locului, este cu totul și cu totul alta. 

Deși portarul m-a (dez)informat că echipa lucrează pe rupte, până târziu în noapte, pentru a termina „la timp” acest proiect, care este, evident, în mare întârziere, am constat că, ajuns în locația șantierului, eu eram de fapt singurul care muncea. Timp de o jumătate de oră am încercat să îi filmez pe acești vajnici muncitori, plătiți din bani publici, speram să îi văd muncind, aruncând măcar o lopată de pământ, dacă nu în scop lucrativ, măcar așa, în joacă, de la unul la altul. Nu mi-a fost dat să văd așa ceva, ba chiar la un moment dat era să adorm, cu mâna pe camera cu care filmam, așteptând o mișcare… o cât de mică mișcare care să dea impresia de muncă! Lopata muncitorilor, însă, reprezenta pentru aceștia doar un punct de sprijin. Pe banii contribuabililor, sprijinitul de lopată este, probabil, o activitate foarte apreciată, una plătită foarte bine! Muncitorii cu lopata și cu solda, domnul Pantelimon cu promisiunile, iar clujenii pot deocamdată face doar băi de nisip la Sun, ca vrăbiile! 

30 de minute i-am filmat pe acești oameni cum nu muncesc, iar ei erau atât de adormiți, încât nici măcar nu m-au observat! Probabil că muncitorii din Sun stau până noaptea, așa cum m-a informat portarul, dar ei stau, nu lucrează. Cel puțin ieri seară, acești adevărați demiurgi de piscine doar se plimbau agale prin curte, fluierând a pagubă. La un moment dat, un adevărat domn s-a urcat domnește într-un excavator, pentru a dormita într-însul. În noua clădire, un individ, să-i zicem „zugrav”, mângâia suav cu o ustensilă pereții. 

La stadiul lucrărilor, care pare a fi unul incipient, și la viteza și cheful de lucru al muncitorilor, cel mai probabil acest ștrand se va redeschide doar în câteva luni, numărate începând de la marea sărbătoare românească „Sfântu Așteaptă!” Un nou exemplu, așadar, de bătaie de joc „a la Cluj!”

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 4 hours Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 7 hours Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 19 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 21 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 24 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 24 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 1 day Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 1 day Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 1 day Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 1 day Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE