In vizor

Renovatul „Ștrand «Grigorescu» RADP Cluj-Napoca” se va redeschide luna trecută!

În data de 16 iunie, Ion Pantelimon, directorul general al RADP Cluj-Napoca, ne-a informat că la Ștrandul Sun încă se lucrează la amenajarea bazinului olimpic, ce va fi închis cu balon și va deveni piscină cu apă încălzită, cu ventilație automată a aerului, controlul umidității, iar acesta va avea și instalație de dozare a chimicalelor, în vederea păstrării unei igiene corespunzătoare. 

Ion Pantelimon a mai precizat că Ștrandul Sun se va deschide la sfârșitul lunii iunie a anului acesta, iar programul va fi de la 9 la 20 pentru bazinele exterioare și de la 6 la 22 pentru bazinul închis. Directorul RADP Cluj-Napoca promitea că bazinul acoperit va rămâne deschis tot timpul anului, iar prețurile vor fi similare celorlalte bazine din Cluj.

Suntem deja în 6 iulie și afirmațiile directorului RADP încă nu s-au adeverit. Am încercat să îl contactăm telefonic, însă acesta nu ne mai răspunde (pe banii noștri, nea’ Pantelică!), așa că ne-am decis să mergem la fața locului, pentru a constata situația din teren, dacă ștrandul s-a deschis, după cum Ion Pantelimon a promis. Nici vorbă, însă, de așa ceva!

La intrarea în fostul Sun, numitul de acum „Ștrand «Grigorescu» RADP Cluj-Napoca”, portarul ne-a informat că sâmbăta aceasta se vor redeschide doar cele 3 bazine vechi, care ar fi fost renovate. Același portar (asta e, dacă directorul nu ne răspunde, vorbim și noi cu cine putem!), ne-a precizat că la bazinele noi firma care a contractat magistrala lucrare încă lucrează și, pentru că e deja în întârziere, lucrează peste program, până noaptea. 

Ne-am deplasat la locul cu pricina, unde, seara, la 6, nu noaptea, se lucra în felul următor:

La Sun deocamdată, în ciuda promisiunilor de redeschidere ale directorului RADP, totul este ferecat, bine păzit, nu care cumva să vină cineva să vadă întârzierea nesimțită a lucrărilor! Cu toate că ștrandul Sun trebuia dat în funcțiune la sfârșitul acestei luni, conform declarațiilor lui Ion Pantelimon, situația, la fața locului, este cu totul și cu totul alta. 

Deși portarul m-a (dez)informat că echipa lucrează pe rupte, până târziu în noapte, pentru a termina „la timp” acest proiect, care este, evident, în mare întârziere, am constat că, ajuns în locația șantierului, eu eram de fapt singurul care muncea. Timp de o jumătate de oră am încercat să îi filmez pe acești vajnici muncitori, plătiți din bani publici, speram să îi văd muncind, aruncând măcar o lopată de pământ, dacă nu în scop lucrativ, măcar așa, în joacă, de la unul la altul. Nu mi-a fost dat să văd așa ceva, ba chiar la un moment dat era să adorm, cu mâna pe camera cu care filmam, așteptând o mișcare… o cât de mică mișcare care să dea impresia de muncă! Lopata muncitorilor, însă, reprezenta pentru aceștia doar un punct de sprijin. Pe banii contribuabililor, sprijinitul de lopată este, probabil, o activitate foarte apreciată, una plătită foarte bine! Muncitorii cu lopata și cu solda, domnul Pantelimon cu promisiunile, iar clujenii pot deocamdată face doar băi de nisip la Sun, ca vrăbiile! 

30 de minute i-am filmat pe acești oameni cum nu muncesc, iar ei erau atât de adormiți, încât nici măcar nu m-au observat! Probabil că muncitorii din Sun stau până noaptea, așa cum m-a informat portarul, dar ei stau, nu lucrează. Cel puțin ieri seară, acești adevărați demiurgi de piscine doar se plimbau agale prin curte, fluierând a pagubă. La un moment dat, un adevărat domn s-a urcat domnește într-un excavator, pentru a dormita într-însul. În noua clădire, un individ, să-i zicem „zugrav”, mângâia suav cu o ustensilă pereții. 

La stadiul lucrărilor, care pare a fi unul incipient, și la viteza și cheful de lucru al muncitorilor, cel mai probabil acest ștrand se va redeschide doar în câteva luni, numărate începând de la marea sărbătoare românească „Sfântu Așteaptă!” Un nou exemplu, așadar, de bătaie de joc „a la Cluj!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *