Diete

Remedii terapeutice cu doua lingurite de…otet de mere

Unul dintre motivele pentru care medicina naturista recomanda otetul de mere ca remediu este faptul ca acesta retine din mar toate mineralele: fosfor, clor, sodium, magneziu, calciu, sulf, fier, fluor, siliciu si multe alte microelemente. Si inca un avantaj: pe toate acestea le asociaza cu potasiul, care ajuta celulele organismului sa castige in lupta cu bacteriile.

 

 

Potasiul este pentru celulele noi ceea ce este calciu pentru tesuturile tari ale corpului. Este foarte probabil ca potasiul incetineste procesele de sclerozare, care ameninta intregul sistem al vaselor sanguine. De vreme ce potasiul, prezent in otetul de mere, fragezeste carnea taurinelor sacrificate, suntem indreptatiti sa credem ca una din functiile potasiului este de a conferi tesuturilor elasticitate si suplete.

 

 

In zilele noastre auzim o multime de lucruri despre efectele produse asupra starii noastre de tulburari ca: oboseala cronica, dureri de cap cronice, inclusiv migrenele suparatoare, tensiunea arteriala, ameteli si mai cu seama depasiri de greutate corporala asociate cu tulburari cardiace. Potasiul si mineralele combinate cu el, din otetul de mere, joaca un rol important in terapiile practicate de medicina naturista pentru tratarea acestor tulburari.

 

 

Daca ne trezim dimineata cu diareee si vomitari, putem redresa stomacul si intestinele, urmand un tratament simplu cu otet de mere in apa toata ziua. La vremea cinei vom putea servi putina mancare usoara. Timp de 2-3 zile vom lua cate un pahar din acest amestec, la fiecare masa, pentru a  mentine sanatatea stomacului si intestinelor. Respectand acest program, seara puteti manca normal. Care este doza optima? Raspuns variaza de la individ la individ: o lingurita de otet de mere la un pahar cu apa, un deget sau doua de otet la un pahar cu apa. Sunt si unele persoane care utilizeaza un amestec in proportie de 1/1; altele beau din cand in cand un pahar mare de otet de mere curat, fara sa se planga de vreo tulburare. Daca pentru un motiv oarecare nu este suportat de organism, otetul de mere poate fi inlocuit cu un pahar de suc de mere, denumit uneori si vin dulce. In acest fel organismul poate beneficia de proprietatile datatoare de sanatate a marului.

 

 

Daca individul care ia cate doua lingurite de otet intr-un pahar cu apa, la fiecare masa, urineaza noaptea intr-un vas, va observa in dimineata urmatoare ca pe fundul acestuia nu exista nici un deposit de praf rosu. Aceasta arata ca in urina s-a produs o schimbare chimica importanta.

 

 

In cazuri de pielita, adica inflamarea rinichilor, insotita uneori de puroi in urina, afectiunea este, de obicei, inlaturata luandu-se un amestec de 2 lingurite de otet de mere la un pahar cu apa.

 

 

Greutatea normala poate fi apreciata si calculata prin diferite metode. Medicina naturista procedeaza astfel: de doua ori grosimea incheieturii mainii trebuie sa fie egala cu grosimea la partea inferioara a gatului. Dublul grosimii gatului, la partea inferioara, trebuie sa fie egala cu grosimea taliei. Daca circumferinta taliei este mai mare decat a bustului, sau daca barbia tinde sa faca gusa, atunci, in general se poate trage concluzia ca fiziologia si biochimia organismului sunt dereglate. In asemenea situatii, pentru a face ca surplusul de grasimi sa dispara, medicina naturala apeleaza la otetul de mere.

 

 

Pierderea de greutate prin cura cu otet de mere se face treptat. Daca o femeie cu inaltimea de 1,68 pana la 1,81 m, care cantareste 95 de kg, ia cate doua lingurite de otet de mere la un pahar cu apa la fiecare masa, dupa 2 ani va cantari circa 81,5 kg. Un barbat care are burta o va pierde dupa 2 ani. Otetul de mere nu favorizeaza depunerea de grasimi in corp. Dimpotriva, provoaca arderea acestora. De notat ca regimul alimentar nu sufera nici o schimbare, dar este recomandabil sa se evite alimentele care favorizeaza depunerea grasimilor in corp.

 

 

Daca este continuat zi de zi, acest tratament pentru combaterea surplusului de greutate, este foarte simplu si foarte eficient. Daca doza nu poate fi luata la fiecare masa, aceasta poate fi luata o data dimineata, o data in timpul zilei (la o ora convenabila) si odata la culcare.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *