Politica

Relația PNL Cluj cu Ludovic Orban. Buda: „Ca într-o familie, nu întotdeauna comunică soțul cu soția… Toate aspectele se cartografiază și se pun în memoria colectivă a organizației”

Președintele PNL Cluj, Daniel Buda, a apreciat relația organizației PNL-iștilor clujeni cu Ludovic Orban, liderul PNL, drept una instabilă – „ca într-o familie: nu întotdeauna comunică soțul cu soția”. Potrivit eurodeputatului Buda, raporturile PNL central cu organizația clujeană sunt unele corecte și instituționale, însă aceste aspecte rămân „în memoria colectivă a organizației”

Raporturile din organizația PNL Cluj și Ludovic Orban, președintele PNL, sunt unele tensionate și, cu excepția colaborării din campania electorală, aceste disensiuni au fost accentuate și în urma ciolaniadei și a împărțelii funcțiilor în coaliția de guvernare. 

În urma acestora, PNL-iștii clujeni au pierdut rușinos Prefectura Cluj în favoarea UDMR.

Întrebat în privința raporturilor dintre PNL Cluj și președintele partidului, Ludovic Orban, Daniel Buda a râs copios și, chiar dacă a fost ușor evaziv, și-a permis să accentueze câteva aspecte prea puțin funcționale din interiorul partidului:

„Hî Hî … acuma….

Dați mi voie să nu discut în spațiul public astfel de aspecte care, repet, țin de ceea ce înseamnă „bucătăria internă” a unui partid. 

Fiți sigur că ce a fost de spus, s-a spus în interiorul partidului, o bună parte dintre aceste discuții au ieșit în spațiul public, altele n-au ieșit. 

Sunt lucruri pe care poți să le spui, sunt lucruri pe care nu poți să le spui. 

Sunt chestii pe care vrei să le reglezi ș.a.m.d.

Vreau să vă spun că relația, ca să vă răspund la această întrebare, este o relație instituțională. 

Sigur, cu bune și cu rele, așa cum se întâmplă în orice partid, bănuiesc, sau chiar și într-o familie până la urmă: nu întotdeauna comunică soțul cu soția pe ceea ce fac și se trezesc în fața unui fapt împlinit. 

Evident însă, că toate acestea se cartografiază, se cumulează, în sensul că se pun undeva, se pun, mă rog, pe memoria colectivă a organizației și, bineînțeles, toate aceste aspecte NU LE UITĂM, le corectăm. 

În fond și la urma urmei, sub acest aspect trebuie să fim înțelepți într-o formă sau alta, să corectăm ceea ce nu merge bine. 

Și au fost lucruri care nu au mers bine, sigur că da. 

Acuma nu vreau să anunț în spațiul public anumite aspecte care țin de buna funcționare să spun așa sau buna relaționare cum ar trebui să fie în mod normal o relație între anumite structuri și conducerea centrală”, a declarat Daniel Buda, președintele PNL Cluj. 

CITEȘTE ȘIOrban le dă cu flit PNL-iștilor clujeni: a fost validat rezultatul negocierilor privind funcțiile de prefecți

PNL Cluj a pierdut funcția de prefect în favoarea UDMR, după negocierile purtate de Ludovic Orban cu partidele de coaliție.

Relația dintre organizația PNL-iștilor clujeni și a PNL București a devenit una tensionată, iar organizațiile din Ardeal au susținut chiar un „puci” nereușit prin care au încercat înlăturarea lui Ludovic Orban de la conducerea partidului. 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *