Sex

Relatia amoroasa, o suita melodica in patru miscari

Relatia sexuala sau coitul ii asigura barbatului doua functii fiziologice diferite si complementare: Functia de reproducere: reproducerea cuplului, al carui patrimoniu genetic va fi astfel perpetuat, si supravietuirea speciei umane.
Functia placerii, pudic ocultata secole intregi din cauza unor tabuuri, ocupa un loc foarte important in echilibrul psihosomatic, deci in mentinerea unei sanatati robuste, fizice si mentale.

 

 

Refularea (si frustarea care decurge de aici) repezinta una dintre cauzele principale ale multitudinii de tulburari sexuale si de deviatii a acestui fenomen natural, care constituie atractia sexuala dintre barbat si femeie. Impotenta, ejacularea precoce, agresivitatea, anxietatea, unele nevroze si depresii nervoase isi regasesc originile intr-o neintelegere sau intr-o perturbare sexuala.

 

 

Principalul responsabil al tulburarilor sexuale se poate gasi in educatie, prin represie exagerata sau permisivitate necontrolata, acompaniata de o necunoastere a fiziologiei sau de o deformare a realitatii, prin interdictii religioase care nu au ce cauta in acest domeniu care tine, in esenta, de libertatea intima a cuplului.

 

 

Relatia sexuala poate fi simbolizata de o suita melodica in patru miscari:

Prima miscare: Preludiul

Preludiul constituie un moment forte al actului sexual: este perioada in care se elimina inhibitiile si in care totul trebuie sa contribuie la excitarea simturilor. Adesea neglijat sau facut in graba, se uita totusi ca de calitatea lui depinde, in mare parte, reusita unei relatii. Insistam pe faptul ca femeia reactioneaza mai lent decat barbatul, ei trebuindu-i in medie 8 minute de stimulare pentru a atinge climaxul (declansarea orgasmului).

 

 

Dar inainte, este absolut necesar sa eliminam tensiunile atat de natura fiziologica, cat si fizica. Numeroase neintelegeri provin din faptul ca barbatul ignora cateva reguli fiziologice elementare. Experienta trebuie sa inceapa cu cunoasterea. Este regretabil cenzura practicata in unele institutii scolare cand este vorba de sexualitatea barbatului. Desigur, broastele sunt interesante de studiat, dar nu cu ele dormim noaptea!

 

 

Sa incepem cu notiuni simple. Cucerirea alesei inimii dvs. trebuie neaparat precedata de ritualuri de apropiere destinate cresterii receptivitatii senzoriale. Muzica in surdina, mangaierile, vorbele dulci, un masaj usor pe coloana vertebrala constituie tot atatea elemente favorabile trecerii la fapte si eliminarii inhibitiilor.

 

 

Multi barbati, egoisti sau fara educatie, isi asalteaza partenera fara nici o pregatire sau consimtamantul ei, negandindu-se decat la propria satisfactie. Acest comportament inacceptabil se perpetueaza in unele medii (nu intotdeauna defavorizate) si sunt cauza numeroaselor conflicte conjugale si divorturi.

 

 

Abuzul de alcool sau de droguri (licite sau ilicite) este adesea un element care agraveaza problemele psihologice latente care isi au originea in copilarie si care sunt consecinta unei educatii sexuale deficitare sau a unui exemplu rau in familie. Barbatul nu are, oare, tendinta sa caute si sa reproduca climatul din propria-i copilarie?  Dar si femeia poate fi responsabila d einhibitia barbatului, prin autoritatea sa, prin raceala sau pasivitate. Alegerea partenerului reprezinta in acest caz un lucru capital.

 

 

A doua miscare: Crescendo

Daca stimularile erotice sunt prelungite, excitatia sistemului nervos al celor doi parteneri se accentueaza pana la orgasm, respiratia si ritmul cardiac se accelereaza, tensiunea arteriala se ridica. La femeie, clitorisul este animat prin miscari sacadate, la fel ca si muschii perineului, mucoasa vaginala, de obicei inbibata cu sange si stransa la intrarea in vagin, este pregatita pentru primirea penisului. La barbat, erectia este la maxim, diametrul glandului marindu-se inca mai mult.

 

 

A treia miscare: Staccato

Penetrarea si stimularea receptorilor senzitivi de miscarile de du-te-vino ale penisului in vagin cresc nivelul tensiunii nervoase si psihice ale partenerilor. Vulva si mucoasa vaginala se umplu de sange, crescand frictiunea pentru a ajunge, dupa un timp mai scurt sau mai lung, la o stare de excitatie paroxistica numita orgasm (sau climax).

 

 

Placerea se manifesta la femeie prin contractii ritmice ale muschilor bazinului; este un fenomen global ce nu poate fi divizat in orgasm clitoridian si in orgasm vaginal. La barbat orgasmul se manifesta printr-o contractie ritmica a organelor genitale, canale, glande si muschi, acompaniate de contractile uretrei si ejacularea spermei. Aceasta miscare, care survine in primele minute, isi diminueaza forta si frecventa progresiv. Sistemul nervos simpatico este cel care vegheaza la buna desfasurare a acestei faze.

 

 

A patra miscare: Descrescendo

Aceasta perioada de retragere se traduce printr-o relaxare, o calmare a tensiunilor, un sentiment de buna dispozitie si de satisfactie. Ambii parteneri au trait un moment deosebit de comuniune fizica si afectiva. Daca barbatul, prin natura sa, se poate stapani cu greu sa nu adoarma, femeia simte o mare nevoie de contact fizic si de comunicare, pentru a prelungi aceasta contopire. Ei ii place sa-si imbratiseze partenerul, sa-l dezmierde, sa se joace cu parul lui, sa-i mangaie pielea… Doreste sa dialogheze, sa faca schimb de confidente si poate suferi atunci cand il vede pe barbat… intorcandu-i spatele si adormind!

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *