Diete

Regimuri bazate pe un singur aliment

Aceste diete deosebite sunt bazate pe un singur principiu foarte simplu. Dupa cum sugereaza si numele, monodietele nu fac apel decat la un singur aliment odata. Altfel spus, pe toata durata dietei veti manca acelasi aliment.
Intr-un astfel de regim, orele la care veti lua masa nu au nici o importanta; monodieta nu functioneaza dupa regula sfanta a celor trei mese pe zi. In acest caz, veti manca atunci cand va este foame, in orice moment al zilei. Cantitatea nu este foarte importanta; foamea e singurul dvs. ghid. Este clar ca mancand o cantitate mare dintr-un aliment, trebuie sa va asigurati ca ati apreciat-o corect, pentru ca astfel veti fi nevoiti sa va scurtati dieta. E de la sine inteles ca trebuie sa alegeti un aliment sanatos.

 

Fructele si legumele se afla adesea in centrul atentiei in cazul acestor monodiete. Unii spun ca trebuie sa consumati unul si acelasi aliment pe toata durata dietei, dar in cazul in care nu va simtiti in stare, nimeni nu va va critica daca veti alterna de la o zi la alta consumul unui al doilea aliment. Dieta dvs. va avea efect deloc de neglijat asupra organismului si va duce la o evacuare sigura a toxinelor. Incercati mai intai adevarata monodieta; poate reusiti sa o urmati cateva zile fara prea mare dificultate!

 

Printre monodietele cele mai cunoscute si mai practice se numara si cura cu struguri. De asemenea, si cura cu mere este foarte populara, mai ales daca acestea sunt consumate coapte. Dar alegerea dvs. nu se opreste aici. Sunteti liberi sa optati pentru alimentul care va convine, pe care il aveti la indemana (de sezon) sau care va place. Daca va hotarati asupra fructelor, trebuie sa stiti ca le puteti consuma proaspete sau uscate. De exemplu, se poate urma si o monodieta cu nuci sau migdale.

 

Daca preferati legumele, folositi-le in forma care va convine mai mult: fierte sau crude, nu are importanta. Nimic nu va impiedica sa recurgeti la o monodieta bazata pe cereale; orezul este adesea utilizat in acest scop.
E bine de stiut ca unii prefera sa urmeze monodiete cu suc. Daca va surade aceasta posibilitate, iata cateva optiuni care vi se ofera. Mai intai, ca si in cazul celorlalte monodiete, puteti alege dintre toate fructele si legumele pe cele care va convin. Pentru o dieta mai stricta, preparati-va sucul numai dintr-un singur fruct sau dintr-o singura leguma, insa aveti si posibilitatea de a face amestecurile care va plac. Ideal ar fi sa folositi un storcator.

 

Daca optati pentru un suc de legume, sunteti liberi sa il beti cald, intr-un vas, pentru a avea senzatia ca tocmai mancati o supa. Aceasta impresie v-ar putea satisface…

 

Dintre fructe, monodieta cu suc de lamaie este cea mai populara. Lamaia este cunoscuta ca fiind un bun drenor; in drumul sau, aduna o cantitate de toxine pe care le dirijeaza spre organele excretoare. Avand in vedere faptul ca sucul de lamaie pur este dificil de baut, acesta poate fi amestecat cu apa inainte de a-l bea. Obisnuiti-va progresiv, pornind de la cantitati mici. Incepeti cu sucul de la o jumatate de lamaie si cresteti treptat pana la sucul de la 8-10 lamai pe zi. In mod clar, aciditatea acestui fruct nu va fi potrivita pentru organismul tuturor oamenilor, mai ales daca asta e tot ceea ce primesc timp de mai multe zile. Pentru a face mai suportabil sucul de lamaie, nimic nu va impiedica sa tineti aceasta cura continuand, in acelasi timp, sa va hraniti in mod normal. Daca veti constata aparitia sau agravarea unor simptome, alegeti un alt fruct sau un alt suc pentru monodieta dvs. Daca tolerati bine lamaia, sunt sanse mari sa remarcati o ameliorare semnificativa a starii dvs. de sanatate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *