Diete

Regimul disociat a la Montignac

Principiul: La baza acestui regim se afla studiile facute asupra diabetului, alcatuirea meniurilor fiind astfel impusa de asa-numitul “index glicemic” (prescurtat GLYX).

 

Hidratii de carbon se impart in “buni” si “rai”. Cei “rai” (din zahar, paine alba, alcool, cartofi etc.) au un GLYX ridicat, provocand urcarea si scaderea rapida a nivelului zaharului in sange. Urmarea: pofta de dulce.

 

Alimentele cu GLYX redus (produsele integrale, legumele) mentin constant nivelul glicemiei, astfel ca senzatia exagerata de foame nu se mai instaleaza. Aceste alimente pot fi combinate cu albumine si chiar grasimi, care trebuie insa disociate de alimentele cu GLYX mediu (de pilda fructele dulci). In felul acesta, caloriile produse de grasimi scad automat.

 

Numarul caloriilor acceptate: 1.400 pe zi. Initiatorul acestui regim disociat este Michel Montignac, fost manager, care n-a mai putut suporta “povara” dineurilor de afaceri si si-a inventat o dieta usor de respectat.

 

Mancaruri specifice: Muesli (fara zahar), carne slaba, legume, orez natural, paste fainoase integrate, lactate degresate. Interzise: faina alba, cartofii, pepenii, malaiul, bananele etc.
Eficienta: 0,5 kg – 1 kg pe saptamana.
Efortul: Dupa o scurta perioada de acomodare, regimul este usor de tinut.
Convenabil: pentru oricine. Mai putin pentru marii amatori de cartofi.
Parerea expertului: Este stiut faptul ca painea alba si cartofii sunt dusmanii glicemiei, dar sunt exagerate interdictiile riguroase. Totul cu masura! Oricum, cei care vor sa slabeasca sanatos, pot opta pentru dieta lui Montignac.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *