Sanatate

Reducerea tesutului adipos prin electrostimulare

In contextul lipsei de timp generalizate, capata o anumita amploare electrostimularea, o metoda alternativa ce vizeaza dezvoltarea musculaturii cu un grad minim de efort cardiac sau de implicare psihica.

 

 

Ceea ce numim astazi “electrostimulare” si o interpretam ca fiind o modalitate usoara de a lucra musculatura corpului, pentru ratiuni strict estetice, isi are de fapt punctul de plecare in modalitatile alternative de antrenament, folosite in sporturile de performanta. Aceasta tehnica, a microimpulsurilor electrice transmise organismului uman este folosita de medicina de aproape 30 de ani in scopuri terapeutice, pentru tratarea durerilor musculare si articulare din cadrul unor anumite afectiuni sau in recuperarea ce urmeaza unor interventii chirurgicale. Electrostimularea a cunoscut cea mai mare dezvoltare la inceputul anilor ’70, cand a fost folosita pentru astronauti care aveau nevoie de o revenire rapida in forma dupa calatoriile in spatial extraterestru.

 

 

Principiu de functionare

Intreg principiu care sustine aceasta metoda de dezvoltare musculara are la baza excitabilitatea celulara, particularitate a celulelor nervoase si musculare, care permite raspunsul prin contractie sub actiunea unor stimuli electrici produsi artificiali, deci controlat. Impulsul electric se declanseaza fie la nivelul celulelor nervoase, fie la nivelul prelungirilor lor, numite axoni, si se propaga rapid prin nervii motrici, pana in straturile profunde ale masei musculare, provocand contractarea.

 

 

Tehnica folosita este foarte simpla si reproduce cu maxima fidelitate procesul natural al contractiei musculare. Electrozii, prin care se transmit impulsurile electrice, sunt plasati in zone strategic alese ale corpului, in functie de aspectele pe care dorim sa le modificam. Apoi, cu o intensitate precis calculata si controlata, microimpulsurile sunt transmise  segmentelor musculare vizate.

 

 

Electrostimularea este o procedura sigura si simpla prin care microcurentii sunt aplicati pe fibrele musculare ale zonei de tratament, stimulandu-i si facandu-i sa lucreze. Aceasta stimulare creaza o cerere mare de energie in muschi. Pentru a satisface aceasta cerere, muschii utilizeaza grasimile din imprejurimi ca si sursa de energie, arzandu-le in acelasi fel in care se ard in timpul unor exercitii de fitness.

 

 

De fapt, electrostimularea este un fel de fitness pasiv, pentru ca 45 de minute de electrostimulare echivaleaza cu 6-8 ore de gimnastica fara intrerupere. Asa se face ca efectele sunt vizibile imediat, uneori chiar dupa prima sedinta.

 

 

In plus, ca rezultat al tratamentului de electrostimulare, muschii si pielea devin mai ferme, iar grasimile sunt eliminate; electrostimularea creste metabolismul, circulatia sangvina si gradul de oxigenare al zonei respective, facand-o un instrument extrem de eficient in tratarea celulitei.

 

 

Aparatura profesionala de electrostimulare proiectata pentru centrele de sanatate (de slabire) foloseste o tehnologie sofisticata pe baza de curent, destinata exclusiv pentru remodelarea corporala, slabirea localizata, inlaturarea tuturor tipurilor de celulita, intarirea si tonifierea musculaturii, atenuarea semnelor de imbatranire ale pielii.

 

 

Intensitatea stimulilor este cea care face diferenta de calitate intre diferitele aparate de electrostimulare. O intensitate prea scazuta nu produce riscul unor efecte negative, dar nici nu iti poate acorda rezultate benefice de nicio natura.

 

 

Electrostimularea este o metoda complementara in dezvoltarea si remodelarea muschilor. Realizata in mod corespunzator, aceasta aduce o crestere a musculaturii generale, o recuperare a tonicitatii si o readucere la stare optima de functionare a unor muschi pe care de obicei ii uitam sau ii lucram mai greu prin diferite sporturi practicate, cum ar fi abdomenul, coapsele sau fesele.

 

 

Electrostimularea are efecte benefice si asupra elasticitatii pielii. O utilizare corecta, corespunzatoare si constanta poate duce la reducerea efectelor vizibile atat de neplacute ale celulitei.

 

 

Aceasta practica nu prezinta efecte negative nici pe termen scurt, nici mediu, insa trebuie rerspectate anumite contraindicatii: graviditatea, anumite probleme cardiace (este interzisa in cazul persoanelor cu stimulator cardiac), persoanelor cu tije metalice, celor cu boli dermatologice, epilepticilor, celor cu afectiuni ale glandei tiroide (hipertiroidie) sau unele accidente musculare recente.

 

 

Atentionare. Electrostimularea nu te face sa slabesti! Ea te ajuta doar in cazul in care este folosita ca metoda auxiliara pe langa un comportament sportiv si nutritional corespunzator.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *