In vizor

”Realizările” lui Tișe după patru ani de mandat: niciun proiect finalizat, doar certuri și scandaluri

Alin Tișe a fost validat să deschidă lista de consilieri județeni ai PNL pentru alegerile locale din iunie în vederea obținerii unui nou mandat de președinte al Consiliului Județean Cluj. Ne așteptăm să auzim ca principal motiv pentru această candidatură dorința de a finaliza proiectele începute, doar că acestea nu sunt prea multe. În fapt, cele mai multe dintre promisiunile electorale ale președintelui Alin Tișe au rămas doar atât, proiecte. Astfel că îi va fi foarte ușor să își creioneze campania electorală, trebuie doar să dea copy-paste listei de promisiuni de acum patru ani.

Lista proiectelor eșuate

Centrul de Managament Integrat al Deșeurilor

Cel mai răsunător eșec este de departe Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, cel care nici acum nu este funcțional. Mai mult decât atât, consilierii locali tocmai au votat faptul că valoarea acestui proiect tocmai ce a ajuns la 300 de milioane de lei. La finalul unui mandat de patru ani, cea mai mare realizare a lui Alin Tișe este Centrul de Deșeuri care nu este încă funcțional și nu se știe dacă va fi funcțional până în iunie la predarea mandatului.

Spitalul pentru copii monobloc

Starea proastă în care se găsește Spitalul pentru Copii, împărțit în mai multe clădiri vechi, este bine cunoscută, tocmai acesta este și motivul pentru care Alin Tișe recunoaște că o nouă clădire care să înglobeze toate secțiile Spitalului pentru Copii este imperios necesară. Însă în cei patru ani de mandat nu a reușit să găsească un teren unde să fie ridicat acest nou spital. Ultima dintre locații a fost stabilită pentru Borhanci, însă acolo ar fi nevoie de o stabilizare a dealului care presupune consturi foarte mari. Astfel că, Spitalul de Copii este la fel de departe de a avea o nouă clădire la fel ca la începutul mandatului lui Alin Tișe.

Centrul de Transplant

Deoarece orice investiție în domeniul medical este mai mult decât necesară și atrage și capital de imagine, Tișe s-a gândit să mai propună încă un proiect și anume Centrul de Transplant. Pe parcursul anului trecut, Consiliul Județean a tot încercat să atribuie prin achiziție directă contractul de Servicii de Consultanță și organizarea unui concurs de soluții, însă nimeni nu a fost interesat. Probabil chiar și consultanții știu că e pruțin probabil ca un astfel de proiect să se realizeze în județul Cluj într-un viitor apropiat.

Centrul Internațional de Congrese

Unul dintre proiectele preferate ale lui Alin Tișe este construcția unui Centru Internațional de Congrese. Menționez că Tișe s-a atașat atât de tare de acest proiect încât l-a trecut pe lista promisiunilor electorale și în 2012 și în 2016 și ne așteptăm să îl reia și în 2020. Păcat că pasiunea lui Tișe pentru acest proiect nu merge mai departe de lista promisiunilor.

Parcurile Industriale TETAROM IV și V

Construcția Parcului Industrial TETAROM V, ce urmează să fie contruit în localitatea Luna, în apropiere de Câmpia Turzii, trebuia să debuteze anul trecut după ce Consiliul Local a alocat 5 milioane de euro pentru acest proiect. Acum se așteaptă primirea titlului pentru un nou parc industrial, doar că acest demers a fost făcut deja din iulie anul trecut. În ceea ce privește Parcul TETAROM IV din Feleacu acesta trebuia să fie realizat din fonduri europene, a existat chiar și un proiect în acest sens, doar că banii eropeni au fost pierduți și proiectul abandonat. Tișe a reluat ideea acestui parc industrial, a fost redimensionat. Urmând să cuprindă o hală pentru întreprinderi mici și mijlocii. Alocările bugetare insuficiente pentru acest proiect arată că realizarea acestui parc se amână din nou.

Acestor proiecte concrete se adaugă problemele de zi cu zi pe care locuitorii comunelor din județ încă le au: lipsa canalizării și uneori a apei potabile sau starea proastă a drumurilor. În ceea ce privește drumurile, Tișe a încercat să intervină cât de mult, doar că acest lucrări de întreținere nu rezistă atât de mult, iar curând vor trebui refăcute. Proiectele de modernizare a drumurilor stgnează astfel că se preferă lucrările de întreținere. Pe termen lung însă, din punct de vedere financiar s-ar putea să nu fie tocmai cea mai bună decizie.

”Reușitele” memorabile ale lui Tișe: certuri și scandaluri

Tișe s-a remarcat însă prin ceva în acești patru ani de mandat, respectiv prin desele certuri, scandaluri chiar cu directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu, Davin Ciceo, și cu directorul Direcției Generale de Asistență Socială, Dan Tămaș. Scandalurile nu s-au desfățurat doar în spațiul public și în sedințele de Consiliul Județean Cluj ci s-au mutat la tribunal. Dovada reacțiilor exagerate ale lui Tișe și a acuzațiilor nefondate au fost dovedite de procesele pierdute. În fapt orgoliul este cea mai mare problemă a lui Tișe. Toate scandalurile au pornit de la faptul că Tișe a vrut neapărat alți oameni în conducerea acestor instituții chiar dacă nu exista niciun temei pentru schimbarea celor existenți. Și când a văzut că nu se poate s-a supărat și a încercat să își imună voința cu forța, Probabil că a păstrat aceste obiceiuri din alte timpuri deoarece acum, directorii nu mai stau plocon în fața lui, dornici să îi facă pe plac

Alin Tișe își dorește un nou mandat, sunt șanse mari să îl și obțină deoarece, la fel ca și la precedentele alegeri, președintele Consiliului Județean nu se alege prin votul direct al cetățenilor ci este ales de către ceilalți consilieri județeni. Va avea cel mai probabil alți patru ani la dispoziție în care poate va realiza măcar un proiect din cele pe care le-a ratat în ultimii patru. Poate chiar un nou Spital pentru Copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *