In vizor

Razvan Pop, suspect in dosarul Fany, administreaza firma deputatului PNL Elena Uioreanu

Razvan Pop, suspect in dosarul “Mita la Fany” administreaza o firma de consultanta detinuta de Elena Uioreanu. Deputatul PNL de Cluj a imprumutat aceasta societate – Versatil UE Consult – cu 39.000 de euro, se arata intr-o lista a imprumuturilor facute de parlamentari. Elena Uioreanu spune ca l-a numit administrator pe Razvan Pop in momentul in care ea a fost aleasa in functia de deputat.

Razvan Marius Pop, fostul consilier al lui Horea Uioreanu, cel care si-a dat demisia din Consiliul Judetean Cluj dupa ce procurorii DNA au aratat ca el este suspect in dosarul “Fany”, administreaza afacerile Elenei Uioreanu.

Chiar daca Elena Uioreanu a divortat de curand, si-a pastrat relatiile apropiate. Razvan Pop administreaza firma acesteia, Versatil UE Consult.

Legatura apropiata dintre familia Uioreanu si Razvan Pop este acum si mai evidenta. Mai mult, se pare ca deputatul PNL pompeaza bani in aceasta societate. Elena Uioreanu a imprumutat firmei Versatil UE Consult 39.000 de euro.

Despre acest lucru Elena Uioreanu spune ca imprmutul a fost acordat cu mai mult timp in urma.

„Este un imprumut mai vechi, iar mare parte din bani i-am luat de la fostul sot (Horea Uioreanu, n.r.). Imprumutul a fost acordat pentru a achita un credit pe care il aveam pe firma”.

Cat priveste relatia cu Razvan Pop, aceasta a declarat:

„Pe Razvan Pop l-am numit administrator in momentul in care am ajuns deputat, nu aveam dreptul sa detin aceasta functie. La acea vreme, Razvan Pop lucra la cabinetul meu parlamentar”, spune aceasta.

Societatea a fost infiintata in 2005 si are domeniu de activitate “activitati de consultanta pentru afaceri si management”. Tot pe aceasta societate, deputatul si-a trecut si vila luxoasa pe care o detine in Cluj-Napoca.

Situatia financiara a acestei societati nu este, totusi, roz. In 2012, datoriile au ajuns la aproape 500.000 de lei. Elena Uioreanu mai arata ca societatea nu a avut activitate in ultima vreme, iar singurul angajat este bona ei.

Cine este Razvan Pop?

Razvan Pop este finul lui Horea Uioreanu si fostul sau consilier la CJ Cluj. De curand, acesta si-a dat demisia, in urma scandalului in care a fost implicat, fiind cercetat pentru ca a ajutat patronii Fany sa castige licitatia pentru traseele intrajudetene.

Pop este acuzat ca in data de 20 decembrie 2013, a copiat actele comisiei paritare pe care le-a predat lui Stefan Cadar. Procurorii DNA sustin ca patronul de la Fany i-a promis lui Pop suma de 10.000 de euro, din care i-a achitat suma de 6.000 de lei, daca va reusi sa ii convinga pe cei doi membri ai comisiei paritare sa isi schimbe opinia.  

Si Nicoara si Tise au acordat imprumuturi

Alaturi de Elena Uioreanu, alti doi parlamentari clujeni, Marius Nicoara si Alin Tise, apar pe lista senatorilor si deputatilor care si-au imprumutat rude, prieteni sau firme private. Marius Nicoara, senator PNL, a impumutat cu 80.000 de euro societatea Seul Auto, iar Alin Tise, senator PDL, a imprumutat cu 10.000 de euro o persoana fizica neidentificata.

Nicoara a imprumutat suma de 80.000 de euro firmei Seul Auto, unde este administrator, alaturi de Razvan Rotta, Titus Liviu Nicoara, Sorana Popa si Radu Danut Palagheanu. Seul Auto administreaza si un service, pe Calea Dorobantilor din Cluj-Napoca. Aceasta firma face parte din Grupul Compexit. In 2012, societatea a avut o cifra de afaceri de 127.000 de lei, profit de 40.000 de lei si datorii de peste 950.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *