In vizor

Răzvan Cherecheș susține că relaxarea măsurilor trebuia făcută DOAR pentru vaccinați: „Relaxarea purtării măștii pentru toți va duce la scăderea ritmului de vaccinare”

Profesorul de sănătate publică de la UBB, Răzvan Cherecheș, a fost foarte supărat pe decizia autorităților prin care s-a decis renunțarea la masca de protecție în spațiile publice pentru toață lumea. Cherecheș consideră că un astfel de privilegiu trebuiau să îl aibă doar persoanele vaccinate.

„Corect = renunțarea la măști pentru cei vaccinați (CDC în SUA). Incorect = renunțarea la măști în exterior pentru toată lumea (România). Dacă le dai studenților un test și le dai 10 tuturor, indiferent dacă au învățat 10 ore sau nu au învățat deloc – nimeni nu va mai învăța nimic pentru testul următor. Liderii noștri nu au curajul și responsabilitatea să ia deciziile corecte, sunt prea preocupați să nu se supere oamenii! Relaxarea purtării măștii pentru toți va duce la scăderea ritmului de vaccinare și va induce ideea falsă că lucrurile au revenit la normal! Relaxarea regulilor doar pentru cei vaccinați ar fi dus la confirmarea comportamentului responsabil (vaccinarea) și i-ar fi stimulat pe restul să se vaccineze”, susține Răzvan Cherecheș.

Ulterior profesorul a încercat să mai îndulcească puțin postarea anterioră, mai ales în urma criticilor primite, susținând că de fapt el susține această relaxare, i se pare chiar că e oportună, însă consideră că ar trebui acordare facilități suplimentare celor vaccinați prin care să se încurajeze vaccinarea. 

„Este foarte bine că se renunță la măști în spațiile deschise (cu excepția spațiilor deschise aglomerate, nu există dovezi care să arate transmitere semnificativă în exterior). Persoanele vaccinate ar trebui să poată renunța la măști și în spațiile interioare (evenimente, spectacole, săli de sport, …) – vedeți decizia CDC în SUA. Felaxarea actuală este oportună și corectă – problema este că nu se oferă facilități suplimentare persoanelor vaccinate, care să mențină rimtul de vaccinare și să ne protejeze de restricțiile posibile din toamnă datorită valului 4”, potrivit lui Cherecheș. 

 

Răzvan Cherecheș și-a făcut un nume în această pandemie, încercând să explice pe înțelesul tuturor ce înseamnă pandemie, cum se ma nifestă virusul, cum ne putem infecta, care sunt avantajele vaccinării. Însă ultimele postări în care se contrazice sunt detul de deruntante pentru cei care îl urmăresc. Cel mai probabil Răzvan Cherecheș chiar crede că aceste măsuri de relaxare trebuiau să fie luate doar pentru persoanele vaccinate, însă după valul de comentarii negative a considerat că trebuie să își modifice poziția. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *