Justitie

RĂZBOIUL dintre Emil Boc și Sile Pușcaș, departe de final. Boc a blocat terenul din Zorilor, Pușcaș a blocat decizia lui Boc

Scris de 528

Sătmăreanul Sile Pușcaș contestă în instanță orice act normativ emis de Emil Boc și Consiliul Local Cluj-Napoca, cu referire la viitorul parc din Zorilor care, într-o manieră incredibilă, trebuie să fie amenajat pe terenul său de pe urma căruia urma să facă zeci de milioane de euro. 

Războiul dintre Emil Boc și Sile Pușcaș atinge un număr record de dosare în instanțele din Cluj și Satu Mare. În vreme ce Emil Boc ignoră semnele disperate ale lui Pușcaș de a-și realiza proiectul imobiliar. Așa se face că pe 25 martie, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat un proiect bombă: schimbarea PUZ-ului strict pe zona de teren a lui Vasile Pușcaș. Prin această hotărâre, terenul trecea în categoria de spațiu verde cu interdicție la construcții cu etaj (dosar S+P, subsol și parter). 

La nici patru zile de la adoptarea proiectului, Sile Pușcaș a înregistrat o cerere de chemare în judecată prin care a obținut la fond suspendarea actului normativ. Solicitarea în instanță s-a făcut prin firmele Florisal și Evo Center (firma pe care a construit clădire Platinia din centrul orașului, lângă Cimitirul Central). 

„Admite cererea de suspendare formulată de reclamantele SC FLORISAL SA si SC EVO CENTER SRL în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al mun.Cluj-Napoca şi UAT Mun. Cluj-Napoca. În aplicarea dispozițiilor art 15 din Legea 554/2004 dispune suspendarea HCL 120/24.03.2021 privind aprobarea PUZ -amenajare parc cartier Zorilor, str Observatorului sud , până la soluționarea definitivă a cauzei privind anularea acestui act administrativ”, se arată în soluția dată de Tribunalul Cluj. 

Emil Boc dorește să îl exproprieze pe Sile Pușcaș la un preț umilitor față de cel cu care sătmăreanu a achiziționat terenul, dar mai ales față de indicele de profit pe care l-ar fi putut face prin realizarea proiectului imobiliar. 

Sătmăreanul pare că a luat țeapa vieții sale, achiziționând acel teren cu un PUZ ce îi permitea să construiască blocuri în voie, ca ai apoi să vina Emil Boc să afirme ca trebuie făcut un parc în Zorilor, singura zonă potrivită pentru proiect fiind exact cea deținută de Pușcaș. 

Sile Pușcaș vrea să-și retragă donația făcută municipalității la Platinia

Sile Pușcaș nu se oprește aici. Și-a amintit că, la Platinia, el a donat o suprafață de teren municipiului. Este vorba despre acel drum cu patru benzi care trece prin fața centrului comercial. Pușcaș l-a angajat pe avocatul Călin Stegăroiu să solicite în instanță revocarea donației, iar primul pas a fost înaintarea unei plângeri prealabile către Consiliul Local. Asta întrucât legislația prevede că donația este revocabilă pe timpul vieții persoanei care a făcut actul de donație.

Ar fi o lovitură grea pentru Primăria Cluj-Napoca, pornită pe drumul modernizării traficului rutier în acel punct al orașului. Drumul care trece prin fața Platinia urma să fie continuat cu o străpungere spre strada Uzinei Electrice. Deja se fac exproprieri pentru construirea unui pod nou peste Canalul Morii. Mai mult, modernizarea acestei zone este legată și de extinderea benzii dedicate pentru transportul în comun pe strada Moților.ULTIMA ORĂ

 • Acum 37 mins Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 1 hour In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 2 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 3 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 3 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 4 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 6 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 6 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 7 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 9 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
 • Acum 9 hours Sanatate
  Corina Creţu, despre spitalele regionale: “Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile”. Şi tot ea îşi dă răspunsul: Interesul pentru spitalele regionale a dispărut din momentul în care s-a opus parteneriatelor public-privat pe aceste investiţii. Privatizarea Sănătăţii îi roade pe politicienii români
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE