Justitie

RĂZBOIUL dintre Emil Boc și Sile Pușcaș, departe de final. Boc a blocat terenul din Zorilor, Pușcaș a blocat decizia lui Boc

Sătmăreanul Sile Pușcaș contestă în instanță orice act normativ emis de Emil Boc și Consiliul Local Cluj-Napoca, cu referire la viitorul parc din Zorilor care, într-o manieră incredibilă, trebuie să fie amenajat pe terenul său de pe urma căruia urma să facă zeci de milioane de euro. 

Războiul dintre Emil Boc și Sile Pușcaș atinge un număr record de dosare în instanțele din Cluj și Satu Mare. În vreme ce Emil Boc ignoră semnele disperate ale lui Pușcaș de a-și realiza proiectul imobiliar. Așa se face că pe 25 martie, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat un proiect bombă: schimbarea PUZ-ului strict pe zona de teren a lui Vasile Pușcaș. Prin această hotărâre, terenul trecea în categoria de spațiu verde cu interdicție la construcții cu etaj (dosar S+P, subsol și parter). 

La nici patru zile de la adoptarea proiectului, Sile Pușcaș a înregistrat o cerere de chemare în judecată prin care a obținut la fond suspendarea actului normativ. Solicitarea în instanță s-a făcut prin firmele Florisal și Evo Center (firma pe care a construit clădire Platinia din centrul orașului, lângă Cimitirul Central). 

„Admite cererea de suspendare formulată de reclamantele SC FLORISAL SA si SC EVO CENTER SRL în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al mun.Cluj-Napoca şi UAT Mun. Cluj-Napoca. În aplicarea dispozițiilor art 15 din Legea 554/2004 dispune suspendarea HCL 120/24.03.2021 privind aprobarea PUZ -amenajare parc cartier Zorilor, str Observatorului sud , până la soluționarea definitivă a cauzei privind anularea acestui act administrativ”, se arată în soluția dată de Tribunalul Cluj. 

Emil Boc dorește să îl exproprieze pe Sile Pușcaș la un preț umilitor față de cel cu care sătmăreanu a achiziționat terenul, dar mai ales față de indicele de profit pe care l-ar fi putut face prin realizarea proiectului imobiliar. 

Sătmăreanul pare că a luat țeapa vieții sale, achiziționând acel teren cu un PUZ ce îi permitea să construiască blocuri în voie, ca ai apoi să vina Emil Boc să afirme ca trebuie făcut un parc în Zorilor, singura zonă potrivită pentru proiect fiind exact cea deținută de Pușcaș. 

Sile Pușcaș vrea să-și retragă donația făcută municipalității la Platinia

Sile Pușcaș nu se oprește aici. Și-a amintit că, la Platinia, el a donat o suprafață de teren municipiului. Este vorba despre acel drum cu patru benzi care trece prin fața centrului comercial. Pușcaș l-a angajat pe avocatul Călin Stegăroiu să solicite în instanță revocarea donației, iar primul pas a fost înaintarea unei plângeri prealabile către Consiliul Local. Asta întrucât legislația prevede că donația este revocabilă pe timpul vieții persoanei care a făcut actul de donație.

Ar fi o lovitură grea pentru Primăria Cluj-Napoca, pornită pe drumul modernizării traficului rutier în acel punct al orașului. Drumul care trece prin fața Platinia urma să fie continuat cu o străpungere spre strada Uzinei Electrice. Deja se fac exproprieri pentru construirea unui pod nou peste Canalul Morii. Mai mult, modernizarea acestei zone este legată și de extinderea benzii dedicate pentru transportul în comun pe strada Moților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *