In vizor

O oră pentru traversarea podului peste Someș de la Dej. Lucrările la rutele ocolitoare, mult întârziate. Tișe: „Firma a primit de două ori avertismente că urmează o reziliere”

Circulația din Dej a devenit un coșmar pentru șoferi din martie de când au fost demarate lucrările de reabilitare a podului peste Someș din localitate. Situația nu ar fi fost atât de gravă dacă cele două rute alternative DJ 172 F și DJ 109 E, aflate în curs de reabilitare, ar fi fost finalizate la timp. Din păcate constructorul lucrează într-un ritm foarte lent, asta chiar dacă a primit deja de la Consiliul Județean două avertismente privind rezilierea contractului.

„De un an și ceva solicit finalizarea drumului de la Cetan. Am înțeles că au fost probleme, dar suntem la jumătatea anului în curs și tot nu este finalizat. Ar trebui concentrată mai multă forță de muncă fiindcă este o variantă reală de dirijare a traficului dinspre Cluj Dej spre Baia Mare și Zalău. Merg greoi lucrările. Știam de un an de zile că urmează a se moderniza și reabilita drumul care trece prin Dej și peste podul de la Someș. Dacă noi avem pregătite cele două variante putem să venim cu soluții alternative la trafic pentru că se stă o oră, o oră și jumătate ca să traversezi podul peste Someș”, a menționat consilierul județean Vasile Sălățioan. 

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a explicat că este la curent cu situația de la Cetan, constructorul a fost verificat, penalizat și chiar amenințat cu rezilierea contractului, însă momentan rămâne cea mai bună variantă. O reziliere și apoi o nouă licitație ar bloca și mai mult lucrările. 

„La Cetan lucrările se derulează într-un ritm în care nici noi nu suntem mulțumiți. Avem varianta de a merge în acest ritm cu penalizările de rigoare sau varianta de reziliere și reluare a licitației. Firma a primit de două ori avertismente că urmează o reziliere și penalizări pentru neefectuarea la termen a lucrărilor, dar lucrează în acest ritm. Până în prezent am făcut o analiză și am ajuns la concluzia că dacă reziliem riscăm să blocăm o perioadă mult mai lungă, mai ales că nu mai sunt foarte multe lucrări de făcut. Mare parte din lucrările cele mai dificile au fost făcute. Vom face tot ce ține de noi, verificări, penalizări și sperăm să terminăm”, a explicat Alin Tișe.

În ceea ce privește drumul DJ 172 F din Mica acesta este aproape finalizat, în acest moment urmând să fie trasate marcajele. Cele două drumuri sunt variante oficiale de ocolire desemnate de primăria Dej, datorită traficului îngreunat cauzate de lucrările la podul peste Someș, inclusiv prin panouri de informare la limita de județ.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *