In vizor

Chiar dacă a intrat la apă, Aquaparkul din Cluj este resuscitat de autorități: „Caut fiecare bucățică de teren disponibilă… Există mai multe zone în analiză, dar nu discut public pentru că începe «furtuna»”

„Caut fiecare bucățică de teren disponibilă pentru Aquapark. Nu lansez nici o locație concretă, pentru că după aceea începe «furtuna»”, a recunoscut primarul Emil Boc. Administrația locală are în analiză – începând din 2012, când a fost lansată prima promisiune serioasă pentru un aquapark – câteva posibile locații pentru acest obiectiv de investiții, însă pentru a evita „furtuna” imobiliară reprezentanții autorităților locale țin informațiile la secret. De altfel, odată cu lansarea proiectelor bombastice de tip metrou, tren metropolitan, centura metropolitană unii clujeni ofereau în avans chirii ori apartamente la prețuri exorbitante „în zona stației de metrou” inexistente. 

„Caut fiecare bucățică de teren disponibilă pentru Aquapark. Nu lansez nici o locație concretă – pentru că după aceea începe «furtuna» – dacă nu sunt încă sigur. 

E una din preocupările pe care o am pe masă, nu vă ascund asta. 

Și o să îi dăm de cap până la urmă”, a recunoscut Emil Boc în cadrul unei intervenții. 

Astfel, protrivit primarului Emil Boc administrația pe care o coordonează evaluează câteva posibile locații pentru realizarea Aquaparkului Cluj. 

„Există mai multe, mai multe zone pe care le avem în analiză. Mai multe zone. 

Dar, evident, nu încep să discut public pentru că după aceea începe furtuna”, a explicat Emil Boc. 

Ziar de Cluj semnala că Aquaparkul din Cluj – o promisiune lansată cel puțin din anul 2012 nu va mai fi realizat, după cum explica vicele Dan Tarcea întrucât „Clujul este între dealuri. Nu putem să facem un Aquapark pe deal”.

CITEȘTE ȘI: Clujenii își pot lua adio de la Aquapark. Autoritățile strâng din umeri: „Clujul este între dealuri. Nu putem să facem un Aquapark pe deal”

Realizarea unui Aquapark în municipiul Cluj-Napoca reprezintă o promisiune electorală veche a administrației PNL-iste locale, dar care însă nu a trecut dincolo de campaniile electorale. 

După ce a încercat să impună locația Parcului Est pentru noul Aquaparc, fără a beneficia de susținerea clujenilor, Emil Boc a renunțat și la această zonă, susținând că are în plan alte trei posibile locații pentru Aquaparcul clujean, fără a spune despre ce terenuri ar fi vorba.

De fapt, municipalitatea nu prea deține terenuri care se pot preta pentru construcția unui aquapark.

Acesta este motivul pentru care edilul a ținut cât a putut de zona Parcului Est, însă nu a mai convins pe nimeni să îi susțină ideea.

La începutul anului trecut, realizarea Aquaparcului nu a mai fost inclusă pe lista de obiective prioritare pentru anul 2020. 

La nivel de promisiuni electorale, Emil Boc anunța încă din 2012 un Aquapark în zona strandului SUN, dar proiectul promis s-a incurcat în liniile de inaltă tensiune.

În 2021, autoritățile PNL-iste locale se află la etapa „diverselor faze de studiu” pentru identificarea unui teren pentru Aquapark. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *