Politica

Rareș Bogdan susține că guvernul României va ataca, ”în maximum 30 de zile”, la Curtea Europeană de Justiție, veto-ul Austriei împotriva aderării României la Schengen

POPULISM IEFTIN ȘI PRAF ÎN OCHI: Eurodeptatul PNL Rareș Bogdan mimează implicarea Guvernului României în a mai drege busuiocul respingerii aderării României la Spațiul Schengen. Cu o echipă de negociatori alcătuită din absentul președinte Klaus Iohannis, tandemul de oratpri ai lui ”ăăăăăă” și ”îîîîî” al celor doi ”dottore” acuzați de plagiat, Ciucă și Bode, România a ratat și șansa istorică a întregii Europe Unite aflate de partea ei.

  • Așa că ce fac acum Rareș Bogdan și celălalt euroderutat, Tomac, sunt doar populisme ieftine, mimarea băgării în seamă, justificarea unui salariu nemeritat și al unor poziții publice la fel de nemeritate.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a anunțat marți în Parlamentul European că guvernul României va ataca la Curtea de Justiție a UE (CJUE) votul Austriei împotriva aderării României la Schengen. Rareș Bogdan și-a început intervenția în plenul parlamentului cerând Comisiei Europene și Parlamentului European să atace la CJUE votul din Consiliul JAI, arătând că votul Austriei încalcă articolul 21 din Tratatul UE.

La un moment dat, eurodeputatul Eugen Tomac i-a reamintit lui Rareș Bogdan că este lider politic în România, prim-vicepreședinte al partidului aflat la guvernare, PNL, și a cerut ca guvernul României să atace în justiție votul din Consiliul JAI. Tomac a arătat că guvernul din România este ”reclamant privilegiat” și poate să reclame la Curtea de Justiție Europeană ”acest abuz”.

”Vă asigur că guvernul va face acest lucru pentru că e cea mai gravă nedreptate din ultimii 70 de ani și acest lucru va fi sancționat, iar Austria va suporta consecințele”, a spus în acel moment Rareș Bogdan.

Vă asigurăm și noi că vorbele doar au zburat în vânt.