Jos palaria

CÂND STATUL NU ARE BANI DECÂT PENTRU MITE SALARIALE, PENSII NESIMȚITE ȘI PRIME DE OSÂNZĂ, Clujenii strâng bani pentru achiziția un avion medical necesar transportului copiilor bolnavi în străinătate

Asociația Medical Internațional Rescue din Cluj-Napoca a lansat campania “Un avion pentru viață” pentru a strânge banii necesari primului avion privat destinat transportului gratuit al copiilor bolnavi din România la spitale din străinătate, anunță Cluj24. Prin campania de donații se vor adună bani din toată lumea, inclusiv de la românii din Diaspora.

”Cu mari emoții, am dat startul proiectului nostru de suflet ”Un avion pentru viață” prin care dorim să achiziționăm o aeronava medicală care va avea că scop transportul gratuit al copiiilor cu necesitate medicală imediată, din România, în străinătate”, a spus directorul asociației, Andrei Bonțidean.

Acesta a explicat că România suferă de o lipsa acută de aeronave medicale care să deservească acest scop, iar în rarele cazuri în care devin disponibile costurile sunt atât de mari încât familiile copiilor nu își permit să apeleze la acest serviciu.