Din oras

RADP Cluj-Napoca vrea asistență tehnică de 2 milioane lei pentru modernizarea străzilor

Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) care se ocupă de modernizarea străzilor și aleilor din oraș caută firmă care să asigure asistența tehnică pentru proiectele de reparare a arterelor din oraș. Valoarea contractului este de aproape 2 milioane lei.

Obiectivele pentru care se dorește asigurarea asistenței tehnice sunt bulevarde, străzi, alei, platforme, parcări și trotuare nemodernizate care necesită lucrări de modernizare, reparații și întreținere în Cluj-Napoca.

„De-a lungul timpului, datorită traficului și a lucrărilor de modernizare a rețelelor de apă-canal, gaz, energie electrică, străzile/aleile s-au degradat, prezentând cedări, fisuri îmbătrâniri ale asfaltului, făgașe, burdușiri, gropi, rupturi de borduri, cedări ale căminelor carosabile și necarosabile, ale gurilor de scurgere. De asemenea, s-au deteriorat și accesele la proprietăți, precum și trotuarele din dreptul branșamentelor. În unele zone nu sunt trotuare amenajate, astfel că circulația pietonală se desfășoară pe zona carosabilă. Pe alocuri au fost amenajate rigole trapezoidale și/sau rigole carosabile din beton monolit care au suferit în timp degradări pe unele zone”, scrie în caietul de sarcini.

Conform aceluiași document, din cauza deteriorărilor existente, se impune necesitatea modernizării, reparării și întreținerii străzilor, aleilor, trotuarelor de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Starea continuă de degradare a acestor obiective conduce la nesiguranța și punerea în pericol a participanților la trafic. Prin realizarea proiectului se urmărește îmbunătăţirea confortului conducătorilor auto, precum și a pietonilor.

Obiectul contractului de servicii constă în elaborarea de documentații precum: studii geotehnice, studii hidrologice (dacă este cazul), expertize tehnice, documentații de avizare a lucrărilor de investiții, documentații pentru obținerea avizelor și acordurilor, proiectul pentru autorizația de construire, proiectul tehnic de execuție, detalii de execuție și caiete de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *