De cartier

Calitatea vieții, de negăsit în cartierele Clujului! În Iris, copiii merg la grădiniță în „Căsuța poveștilor” horror

Zeci de copii clujeni merg la grădinița „Căsuța poveștilor” de pe strada Parcul Feroviarilor. În orașul care, chipurile, le oferă locuitorilor cea mai bună calitate a vieții din țară și, de ce nu?, din lume, clădirea în care își desfășoară activitatea grădinița pare o căsuță a poveștilor horror.

Imobilul cu un etaj pare bântuit la etajul I, unde geamurile sunt sparte, cioburile care pot cădea în curtea grădiniței, unde este amenajat un loc de joacă pentru copii, reprezentând un potențial pericol pentru micuți:

Tencuiala scorojită, care stă să cadă de la etajul I, poate, de asemenea, răni copiii care se joacă în curtea acestei grădinițe de cartier:

Parterul pare renovat în ultimul deceniu (spre deosebire de etajul I), însă și aici lucrările, executate din bani publici, încep să lase golașă fațada:

Una dintre intrările grădiniței:

Și o ieșire din spate:

În ciuda realității horror, pe hârtie lucrurile sunt coafate fain, ca la Cluj:

„Locația de pe strada Parcul Feroviarilor nr.1A – STRUCTURA 1, a fost înfiinţată în anul 1973, ca urmare a cererii făcute de Combinatul de exploatare şi industrializare a lemnului pentru înfiinţarea unei grădiniţe cu 60 de copii la parterul căminului de nefamilişti, care şi-a început activitatea cu două grupe de copii.

An de an s-au adus modificări spaţiului, s-a schimbat utilitatea unor încăperi în scopul optimizării procesului instructiv-educativ, s-au procurat mijloace fixe moderne. În prezent, grădiniţa funcţionează cu un număr de trei grupe, cu program prelungit, având 81 copii înscrişi.

Toate clădirile corespund normelor prevăzute în Regulamentul de funcţionare al grădiniţei din punct de vedere al iluminatului, al ventilaţiei şi al spaţiului destinat mesei.

Misiunea Grădiniței cu Program Prelungit “Căsuța poveștilor” este de a oferi servicii de educaţie şi pregătire pentru școală la un standard de calitate în acord cu cerinţele europene, asigurând asimilarea cunoştinţelor, exersarea comportamentelor sociale şi dezvoltarea capacităţilor individuale ale copilului, în contextul nevoilor societăţii actuale şi viitoare”, putem citi pe site-ul grădiniței (gradinita-casuta-povestilor.ro).

Acesta este orașul în care locuim! – ne oferă cea mai bună calitate a vieții, dacă trăim în Cluj doar ca festivalieri la Untold. Altfel, ne oferă experiențe nespuse de primarul Emil Boc, așa cum este cea de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *