Din oras

Clujenii își pot lua adio de la Aquapark. Autoritățile strâng din umeri: „Clujul este între dealuri. Nu putem să facem un Aquapark pe deal”

Clujenii își pot lua adio de la Aquaparkul promis de Emil Boc din 2012. Autoritățile sunt „în diverse faze de studiu”, dar nu au găsit o soluție pentru un teren potrivit: „Nu putem să facem un Aquapark pe deal. Clujul este între dealuri”, susține viceprimarul Tarcea. În vara anului trecut, Primăria Oradea demara un proiect de anvergură: un complex de 18 bazine cu zonă de saună, integrate toate într-un spațiu verde. 

Aquaparkul așteptat de clujeni, blocat la nivel de promisiuni

„Încă nu avem o decizie. 

Suntem în diverse faze de studiu pentru a găsi o locație potrivită pentru acest Aquapark. 

Pentru că, din păcate, Clujul este între dealuri.

Nu putem să facem un Aquapark pe deal, a declarat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții. 

Acesta a amintit de decizia Primăriei – anunțată de Emil Boc în urmă cu doi ani de zile – de a realiza un Aquapark în zona Becaș, hotărâre ce a fost contestată de comunitate pentru realizarea Parcului Est. 

Potrivit viceprimarului, pentru zona propusă, dar respinsă de clujeni, existau „șanse mari” ca Aquaparkul să fie realizat. 

„Acolo unde am vrut să facem un Aquapark și am fi avut șanse mari, să spun, să facem Aquaparkul, în urma dezbaterilor publice pe care le-am avut și cu specialiștii. 

Concluzia generală a fost că nu este bine amplasat acolo și acolo am decis să facem un parc, este vorba de zona Parcului Est, unde discutăm de peste 45 de ha de zonă verde, la care sînt deja demarate lucrările de concurs de soluții. Acolo vor urma și exproprieri în această direcție… 

Pentru Aquapark nu am găsit încă o soluție, un teren care să poată să fie bun pentru a face Aquapark”, a susținut Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, în cadrul unei intervenții. 

Realizarea unui Aquapark în municipiul Cluj-Napoca reprezintă o promisiune electorală veche a administrației PNL-iste locale, dar care însă nu a trecut dincolo de campaniile electorale. 

După ce a încercat să impună locația Parcului Est pentru noul Aquaparc, fără a beneficia de susținerea clujenilor, Emil Boc a renunțat și la această zonă, susținând că are în plan alte trei posibile locații pentru Aquaparcul clujean, fără a spune despre ce terenuri ar fi vorba.

De fapt, municipalitatea nu prea deține terenuri care se pot preta pentru construcția unui aquapark.

Acesta este motivul pentru care edilul a ținut cât a putut de zona Parcului Est, însă nu a mai convins pe nimeni să îi susțină ideea.

La începutul anului trecut, realizarea Aquaparcului nu a mai fost inclusă pe lista de obiective prioritare pentru anul 2020. 

La nivel de promisiuni electorale, Emil Boc anunța încă din 2012 un Aquapark în zona strandului SUN, dar proiectul promis s-a incurcat în liniile de inaltă tensiune.

În 2021, autoritățile PNL-iste locale se află la etapa „diverselor faze de studiu” pentru identificarea unui teren pentru Aquapark. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *