Din oras

Pute din nou Clujul – curg sesizările clujenilor din toate cartierele. Ce explicație are Primăria

Imediat ce s-a încălzit afară a revenit și putoarea în Cluj-Napoca. Clujenii au început să bombardeze aplicația Primăriei cu sesizări.

Miros puternic de gunoi fermentat în zona cartierului Bună Ziua.

 Miros pestilențial în toată zona Bună Ziua 

 Miros pestilential. Pute. Tare.

 Miroase a gunoi în tot cartierul Zorulor. NU este miros de la vreo ferma de găini – este miros de gunoi de la rampa de gunoi administrată nesatisfacator. Plătim taxe de salubritate mari și nu avem servicii pe măsură.

 Miroase ÎNGROZITOR in tot Clujul. Treaba asta se tot repeta, vă rog sa rezolvați!!!

Miroase absolut groaznic din nou.

Încă nu a venit canicula și deja pute Clujul. Și anul trecut ne-ați ținut în putoare și ați tot căutat scuze, în loc să recunoașteți și să rezolvați problema.Chiar nu e nimeni interesat de conditțiile în care trăiesc plătitorii de taxe din orașul ăsta?

Miroase teribil de urât a canal / gunoi pe toată zona Parcul Central- Str. General Dragalina – Cetățuie. Nu se poate respira pe stradă / deschide geamul pentru aerisirea apartamentelor cu aer “curat”.

Putoarea de reziduuri organice în descompunere a revenit cu violență în tot orașul, din Florești în Sopor. Nu cred că nu se poate face nimic, cum nu s-a făcut nimic nici anul trecut.

A reapărut mirosul neplăcut. Momentan m-am plimbat doar prin centrul Clujului. Vă rog să sesizați toate instituțiile care pot remedia/rezolva problemă. Nu prin rapoarte și amenzi, nici prin analize care să ateste încadrarea în parametri. 

Primăria Cluj-Napoca a transmis că se fac verificări la CMID, dar și la Aiton unde au fost depuneri de găinaț în week-end.

„Primarul municipiului Cluj-Napoca, imediat ce a fost sesizat cu acest subiect, a solicitat reverificarea CMID, dar de asemenea a solicitat organelor de control să verifice situația de la Aiton, unde în weekend au avut loc depuneri masive de găinaț pe terenurile unei firme importante în domeniul alimentar. De asemenea, au fost descoperite la Rediu și la Aiton două depozite mari care aveau un miros ce ar fi putut genera, în combinație cu curenții de aer, un asemena miros în municipiul Cluj-Napoca. Nu putem încă să tragem o concluzie, așteptăm rezultatele autorităților de control care au fost prezente în teren pentru a preleva probe atât de la CMID, cât și de la Aiton, respectiv de la depozitul de găinaț menționat”, susțin reprezentanții Primăriei.

Dată trecută autoritățile locale și-au pasat vina de la una la cealaltă fără să găsească adevăratul vinovat. De această dată poate vor reuși să descopere sursa mirosului și să le ofrere clujenilor posibilitatea să stea cu geamurile deschise în propriile locuințe.

UPDATE

Urmare a sesizărilor primite de la cetățeni și a discuțiilor avute cu reprezentanții autorităților locale, privind posibile situații de disconfort olfactiv, au fost verificate zonele Aiton – Tureni – Feleacu, Instituția Prefectului Cluj vine cu următoarele precizări:

Pe raza comunei Tureni, în perioada 25.03.2024 – 12.04.2024, au fost anunțate activități de fertilizare organică a terenurilor.

Activitatea este reglementată potrivit Ghidului de bune practici agricole, iar în această perioadă se utilizează îngrășăminte de natură organică, de origine animală sau îngrășăminte chimice, iar fermierii / utilizatorii au obligația de a anunța unitatea administrativ teritorială, unde se desfășoară operațiunea de fertilizare, cu privire la începutul și durata campaniei de utilizare.

Această activitate a fost anunțată primăriei Tureni, informația fiind diseminată în comunitate, conform prevederilor legale, întrucât poate fie generatoare de disconfort olfactiv.