De cartier

Punctele gospodărești din Mărăști, îngropate în gunoaie! „Calitatea vieții”, de negăsit!

Scris de 1015

Punctele gospodărești îngropate din Cluj-Napoca sunt, la fel ca alte minunății moderne de PR administrativ, simple ”gadgeturi” urbane care dau bine în poză, la inaugurare, dar care, în timp, la modul practic, se dovedesc inutile.

Capacitatea redusă a punctelor îngropate și ridicarea rarisimă a deșeurilor de către firmele contractate de Primărie  transformă aceste cutii metalice strălucitoare în simple puncte de reper pentru clujenii care aruncă, în jurul lor, toate gunoaiele posibile: haine, sticle, resturi din renovări, saltele, oglinzi, calculatoare (că tot suntem Cluj ”smart”!).

În punctul menajer numărul 59 de pe strada Ciocârliei din cartierul Mărăști, pe cutiile de gunoi este anunțată o frecvență zilnică de colectare.

Dimineața însă grămada cere vârf!

La situația de mai sus contribuie din plin și clujenii lipsiți de spirit civic, și Poliția Locală, care nu amendează suficient acolo unde chiar e cazul să împartă amenzi, și edilii, care le-au montat locatarilor dispozitive subdimensionate, și firmele de salubritate, care nu ridică deșeurile mai des.

Cam asta este „calitatea vieții” printre blocurile gri din cartiere, cotate la 2500 de euro/mp!ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 hours PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 3 hours Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 4 hours General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 4 hours Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 6 hours Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 6 hours In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
 • Acum 8 hours In vizor
  După 9 ani de Cluj, doi tineri s-au mutat în Bucovina: “Clujul a devenit un oraș care nu mai e prietenos cu oamenii care stau acolo”
 • Acum 8 hours Rautacisme
  În sfârşit a aflat şi Emil Boc că guvernul i-o desconsideră pe “Antonia” şi face “cloud-ul IT regional” la Beclean
 • Acum 10 hours Din oras
  COŞMAR ÎN TRAFIC: Lucrările la Calea Mănăștur au dat traficul peste cap: “500 metri în 20 de minute!” Cei din autobuzele CTP au ales să meargă pe jos. Măcar “vinerea verde” a fost un succes!
 • Acum 10 hours Politica
  DIGITALIZAREA ÎN VIZIUNEA PNL: Prioritatea la coadă la ghişeu
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  După ce-şi bat joc cu lunile de afacerile celor care nimeresc în “şantierele” lui Boc, mai pun în pericol şi viaţa clienţilor acestora
 • Acum 12 hours Eveniment
  CĂUTAT DE POLIŢIE: A violat o fată de 14 ani!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE