De cartier

Punctele gospodărești din Mărăști, îngropate în gunoaie! „Calitatea vieții”, de negăsit!

Punctele gospodărești îngropate din Cluj-Napoca sunt, la fel ca alte minunății moderne de PR administrativ, simple ”gadgeturi” urbane care dau bine în poză, la inaugurare, dar care, în timp, la modul practic, se dovedesc inutile.

Capacitatea redusă a punctelor îngropate și ridicarea rarisimă a deșeurilor de către firmele contractate de Primărie  transformă aceste cutii metalice strălucitoare în simple puncte de reper pentru clujenii care aruncă, în jurul lor, toate gunoaiele posibile: haine, sticle, resturi din renovări, saltele, oglinzi, calculatoare (că tot suntem Cluj ”smart”!).

În punctul menajer numărul 59 de pe strada Ciocârliei din cartierul Mărăști, pe cutiile de gunoi este anunțată o frecvență zilnică de colectare.

Dimineața însă grămada cere vârf!

La situația de mai sus contribuie din plin și clujenii lipsiți de spirit civic, și Poliția Locală, care nu amendează suficient acolo unde chiar e cazul să împartă amenzi, și edilii, care le-au montat locatarilor dispozitive subdimensionate, și firmele de salubritate, care nu ridică deșeurile mai des.

Cam asta este „calitatea vieții” printre blocurile gri din cartiere, cotate la 2500 de euro/mp!